Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of skippen: de brute verborgen camera-comedy Bad Trip op Netflix

Recensie | 7 maanden geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Niet voor tere zieltjes: met de verborgen camera in de aanslag laat komiek Eric André de ene na de andere prank op het nietsvermoedende publiek los. Zit jij met gekromde tenen te kijken of rol je over de vloer van het lachen?

Bad Trip is een aaneenschakeling van shockerende grappen, slim aan elkaar geregen door een verhaal. Denk aan de Borat-films, maar dan met humor die nog een heel stuk verder gaat.

Vaak zit je met gekromde tenen en plaatsvervangende schaamte te kijken. En toch te lachen, ondanks jezelf. Want hoe bruut de pranks ook zijn, de reacties van het publiek zijn goud waard.

Verhaal

Twee boezemvrienden (Eric André en Lil Rel Howery) gaan op een road trip van Florida naar New York, natuurlijk vanwege de liefde. Onderweg maken ze een hele reeks avonturen mee, zeg maar gerust: de gekste dingen.

Ondertussen worden ze op de hielen gezeten door de criminele zus (Tiffany Haddish) van een van de vrienden. Hadden ze ook maar niet haar opvallende roze auto moeten ‘lenen’ toen ze in de gevangenis zat.

Kijk niet de trailer 

Een waarschuwing is op zijn plaats. Als dit je een leuke film lijkt, kijk dan vooral niet naar de trailer. Een aantal goede grappen wordt daarin al verklapt en dat is jammer.

Of kijk wel de trailer

Maar weet je helemaal niet wat je van Bad Trip moet verwachten? Kijk dan juist wel naar de trailer. Zo krijg je een idee van de film. Hoewel: je moet in je hoofd botte seksgrappen toevoegen. En grappen over drugs, over poep, over kots... en... Ach, je snapt het idee.

 

Verborgen camera

Om optimaal van Bad Trip te kunnen genieten verklappen wij verder niets meer.

Alleen dat je echt moet wachten op de eindcredits, want dan zie je hoe mensen reageren als ze horen dat het allemaal maar voor een film is. Toch een opluchting om de slachtoffers te zien lachen, want deze filmcrew gaat echt wel ver.

KIJKTIP: Zin in nog zo'n 'smaakvolle' comedy en Borat en Jackass al gezien? Kijk dan Bad Grandpa, ook van Jackass-producer Jeff Tremaine.

Popcorn

Leuk om te weten: ‘popcorn’ was het codewoord voor als het echt uit de hand dreigde te lopen. Dan konden de hoofdrolspelers uit benarde situaties gered worden.

Zo wilde Lil Rel Howery stoppen met de film toen ze op straat achtervolgd werden door een boze kapper, voorzien van een mes.

Conclusie

- Bizar, puberaal en grof
+ In de sfeer van Jackass, in de traditie van Borat
+ En toch ga je lachen

Ratings

IMDb: 6,6
Rotten Tomatoes (critics): 69%
Rotten Tomatoes (audience): 70%
Guidinc. Rating: 3,5 van de 5

Checken of skippen

Even je goede smaak overboord en checken maar!