Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: zombiefilm Army of the Dead op Netflix

Recensie | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Ben je klaar voor tweeëneenhalf uur lang zombies? Lopende zombies, slapende zombies, slimme zombies en heel veel dode zombies die echt dood zijn? Dan zit je gebakken bij Army of the Dead van regisseur Zack Snyder.

Army of the Dead begint goed met het achtergrondverhaal waarin duidelijk wordt hoe het komt dat La Vegas is veranderd in een zombieparadijs. 

Vervolgens wordt het nog beter als we in het kort zien hoe Sin City ten onder ging. Showmeisjes verslinden een pianist, nep-Elvissen doen zich te goed aan nietsvermoedende gokkers en dat allemaal onder het genot van het nummer Viva Las Vegas

Atoombom

Daarna kun je de film net zo goed uitzetten want beter wordt het niet. Wel slechter. Na de zombie-uitbraak is er een muur om Las Vegas neergezet en om van de laatste bijters af te komen heeft de president besloten om maar een atoombom op de stad te gooien. 

200 miljoen

Voordat dat gebeurt wil een schimmige Japanse hoteleigenaar nog even snel 200 miljoen dollar uit een kluis onder zijn hotel halen. Daarvoor rekruteert hij Ward (Dave Bautista) die in het verleden al bewees dat hij zeer bedreven is in het een kopje kleiner maken van zombies.

Het team

Ward zoekt op zijn beurt een team bij elkaar om de klus te klaren. Daarbij zitten een bangige Duitse kluizenkraker (Matthias Schweighöfer), een helikopterpilote met ballen (Tig Notaro) en nog wat andere types die heel goed zombies kapot kunnen schieten maar van wie we verder niets te weten komen. Daardoor maakt het ook niks uit als ze jammerlijk aan hun einde komen. 

Duizenden zombies

Met de actie zit het wel snor. Er zijn, zoals de titel al zegt, heel wat ondoden om te doden en dat gebeurt dan ook met flinke regelmaat. Tijdens de opnamen moeten duizenden zombies zijn gestorven.

Tussendoor wordt er minutenlang geouweneeld over relaties en andere onzinnige onderwerpen, wat best onverstandig is als je op de hielen wordt gezeten door een leger zombies en een atoombom. En dan verdien je het eigenlijk wel om in je donder gebeten te worden. 

Lees ook: Meer zombie kijktips!

Zack Snyder

Regisseur Zack Snyder maakte in 2004 naam voor zichzelf met zombiefilm Dawn of the Dead en leverde onlangs nog zijn eigen en te lange versie van superheldenepos Justice League af. Snyder maakt er altijd een visueel spektakel van, inhoudelijk is dat toch een ander verhaal.  

Conclusie

- De personages zijn nog dunner dan Celine Dion
- Zoals Davina Michelle al zong: 'Het duurt te lang'
+ De film kostte 90 miljoen dollar en zo ziet ie er ook uit
+ De eerste 10 minuten zijn smullen

Score

IMDb: 7,5
Guidinc.: 2 van de 5 sterren

Checken of Skippen

Skippen

Lees ook: Toch is Army of the Dead op weg om een van de best bekeken films op Netflix te worden

Army of the dead

Horror | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie