Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: Anatomy of a Scandal op Netflix

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Anatomy of a Scandal lijkt de juiste ingrediënten te bezitten voor een geweldige serie. Maar is dat ook zo? Lees het in onze recensie. 

In Anatomy of a Scandal behoren James (Rupert Friend)  en Sophie Whitehouse (Sienna Miller) tot de elite van Groot-Brittannië. Sophie past thuis in Londen lekker op de kinderen terwijl James de populairste en meest begeerde minister van het kabinet is. 

James had een verhouding

Hun mooie leven wordt verstoord wanneer bekend wordt dat James er een verhouding op na hield met een medewerkster en daarna wordt het allemaal nog veel erger. James en Sophie worden meegesleurd in een schandaal dat hun hele leven op z'n kop zet. 

David E. Kelley

Dat klinkt allemaal spannend genoeg, zeker als je weet dat de serie werd gemaakt door David E. Kelley, die ook verantwoordelijk is voor pareltjes als Big Little Lies en The Undoing. Maar reeds na een paar afleveringen slaat de teleurstelling toe. Er is helemaal niks spannend aan Anatomy of a Scandal. Het is een saaie, slaapverwekkende vertoning. 

Rare beelden

De serie speelt zich voor een gedeelte af in flashbacks. Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon, maar de makers experimenteren ook met gekkigheden zoals personages die plots in een herinnering verschijnen terwijl ze daar niet horen en personages die ineens uitbeelden wat ze voelen. Afijn, dat moet je eigen ogen zien, maar erf fijn is het niet. Tegelijkertijd probeert Anatomy of a Scandal ook nog het heikele onderwerp #metoo uit te diepen. 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over die plottwist die zover gezocht is dat Harlan Coben zich er nog voor zou schamen. 

Conclusie

- Er wordt niet al te best geacteerd
- Je hoopt vooral dat het snel is afgelopen
- Het #metoo verhaal is inmiddels uitgemolken in series waar het een stuk beter uit de verf kwam

Score:

2 van de 5 sterren

Anatomy of a Scandal

Drama | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie