Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over The Lincoln Lawyer seizoen 2 op Netflix

Recensie | 13 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

The Lincoln Lawyer was een van de grootste hits voor Netflix in 2022. Maar wanneer kunnen we het tweede seizoen zien en wat gaat daarin gebeuren?

Het eerste seizoen van The Lincoln Lawyer ging in mei vorig jaar in première en scoorde prima cijfers op Netflix. De serie over advocaat Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) werd dan ook heel rap verlengd met een tweede seizoen door Netflix. 

Seizoen 1

In de eerste reeks maakten we kennis met een nogal geplaagde hoofdpersoon. Net hersteld van een verslaving aan pijnstillers kwam zijn leven alweer op z'n kop te staan toen hij de praktijk van een vermoordde collega erfde en daardoor zelf ook in gevaar kwam.

Daarnaast moet hij ook de verstoorde relatie met zijn dochter en ex-vrouw weer op de rails zien te krijgen. Je wordt al moe als je er aan denkt, maar Mickey bracht het tot een goed einde. 

Lees onze recensie over The Lincoln Lawyer seizoen 1

The Fifth Witness

Het eerste seizoen van The Lincoln Lawyer was gebaseerd op Het Laatste Oordeel oftewel The Brass Verdict, het tweede boek uit de populaire boekenreeks van Michael Connelly over The Lincoln Lawyer. Het tweede seizoen wordt gebaseerd op het vierde boek uit de serie, The Fifth Witness, in het Nederlands bekend onder de titel Het Recht om te Zwijgen

In dat boek gaat het weer niet zo goed met Mickey. Hij heeft vanwege de economische crisis bijna geen werk en staat daarom slachtoffers van woekerhypotheken bij die hun huis dreigen te worden uitgezet. Zijn eerste klant is chefkok Lisa Trammel, maar wanneer de bankier die het huis van Lisa wil afpakken wordt vermoord, is zij de eerste verdachte.

Ondanks dat alle bewijzen richting Lisa wijzen, zet Mickey toch alles op alles om haar onschuld te bewijzen. Maar dan ontdekt hij dat Lisa niet helemaal zuiver op de graat is en wordt hij zelf ook aangevallen. Wat de waarheid is moet blijken in een spectaculaire rechtszaak. 

De cast 

Manuel Garcia-Rulfo keert natuurlijk terug als Mickey, Neve Campbell (Maggie McPherson), Becki Newton (Lorna), Jazz Raycole (Izzy) en Angus Sampson (Cisco) keren ook terug. Lana Parrilla speelt Lisa in het nieuwe seizoen en Yaya DaCosta is Andrea Freemann, de openbaar aanklager die nog nooit een zaak verloor.

Releasedatum

Wanneer kunnen we het tweede seizoen van The Lincoln Lawyer op Netflix verwachten? De opnamen van het vervolg zijn in volle gang en duren tot eind maart. Daarna hebben de makers nog tijd nodig om het geluid, de muziek enz goed te krijgen. Dat betekent dat seizoen 2 waarschijnlijk aan het begin van de herfst in 2023 te zien zal zijn. 

The Lincoln Lawyer

Misdaad | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video