Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: Age of Samurai: Battle for Japan op Netflix

Recensie | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Altijd al willen weten hoe het er aan toeging in het Japan van de 16e eeuw? Waarschijnlijk niet, maar dankzij de documentaireserie Age of samurai: Battle for Japan weten we het toch. En gelukkig maar.

Het was namelijk nogal een spannende tijd waarin allerlei clans om de macht over het land vochten. En niet strijders waren niet zomaar soldaten, het waren samoerai! Mannen van wie de ziel hun zwaard was en die buitengewoon bloeddorstig en meedogenloos waren. Jawel, dit is een behoorlijk spectaculaire serie. 

Nagespeelde scènes

Age of samurai: Battle for Japan bestaat uit nagespeelde scènes en met daar tussendoor experts die de broodnodige uitleg geven over de wereld van toen. Dat deed Netflix al eerder in The last czars en The Roman empire. En dat werkt best goed. 

Oba Nobunaga

De tweede helft van de 16e eeuw was er één man die de hoofdrol speelde op het politieke- en het strijdtoneel: Oba Nobunaga. Een man die nog bloeddorstiger was dan veel van zijn tegenstanders. Hij was ambitieus, een briljante tacticus en hij wilde Japan verenigen met zichzelf als alleenheerser.

Bloedvergieten

Om dat te bereiken maakte hij iedereen die in de weg liep een kopje kleiner. Letterlijk. En dan maakte het niet veel uit of het om mannen, vrouwen of kinderen ging. In Age of samurai: Battle for Japan volgen we de opkomst en ondergang van Nobunaga met al het bloedvergieten dat daarbij gepaard ging. 

Kosten noch moeite gespaard

Netflix spaarde zo te zien kosten noch moeite in het naspelen van de oorlogsscènes. De samurai zien er echt uit en de Japanse acteurs zijn overtuigend. De in totaal 8 afleveringen zijn wel iets te lang, wat opgelost had kunnen worden door de experts zichzelf iets minder vaak te laten herhalen. Maar dat is een detail. 

Conclusie

- Te lang waardoor de vaart eruit gaat
+ Spannende geschiedenislessen zijn altijd goed
+ Leuk om iets te weten te komen van een totaal onbekende periode

Score 

IMDb: 7,6
Rotten tomatoes (audience score): 55%
Guidinc.: 3 van de 5 sterren