Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de dure actiefilm Red Notice op Netflix

Recensie | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Red Notice met Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot is de duurste Netflix-film tot dusver. Maar is ie ook leuk?

Wanneer Netflix zoveel geld uitgeeft aan een film (veel van dat geld ging naar de salarissen van de drie hoofdrolspelers), verwacht je ook wat. En tot op zekere hoogte krijgen we dat ook. Red Notice zit tjokvol met spectaculaire actiescènes en plot twists. Hoe komt het dan toch dat de film goedkoop aanvoelt?

Het ei van Cleopatra

In Red Notice is Dwayne Johnson FBI-agent John Hartley. Hartley zit achter Nolan Booth (Ryan Reynolds) aan. Booth heeft namelijk een duur gouden ei dat nog van Cleopatra was, gestolen. Maar net als Hartley Booth te pakken heeft, worden ze beiden afgetroefd door een andere kunstdief, The Bishop (Gal Gadot). En dus gaan Hartley en Booth samenwerken om The Bishop in de kladden te grijpen. 

Biedoorlog

Het drietal achtervolgt elkaar over de hele wereld inclusief bijbehorende ontploffingen en gekibbel tussen Dwayne Johnson en Ryan Reynolds. Op papier klonk dat vast fantastisch, het script leidde dan ook tot een biedoorlog tussen allerlei filmmaatschappijen. Maar in de praktijk pakt het toch een stuk minder goed uit. 

We willen lol!

Het is vrij onuitstaanbaar dat de hoofdrolspelers, die elk 20 miljoen dollar opstreken voor deze film, er helemaal niet zoveel zin in lijken te hebben. Voor dat geld willen we lol en leuke grappen en spektakel dat ons op het puntje van de stoel doet zitten. Helaas kreeg deze recensent zin in een tukje halverwege Red Notice. Als ik Netflix was, zou ik m'n geld terugvragen. 

Conclusie

- Niet grappig
- Het verhaal is niet interessant
+ Er  ontploft veel

Score

IMDb: 6,5
Rotten Tomatoes: 92% (audience score)
2 van de 5 sterren

Gerelateerde video