Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de serie 1899 op Netflix is nogal langdradig

Recensie | 5 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Lang werd er uitgekeken naar 1899. De serie is immers van dezelfde makers als het razend populaire Dark. De serie is in ieder geval net zo onbegrijpelijk.

In Dark gingen de acteurs de hele tijd een tunnel in die een tijdmachine was en ditmaal gaan de hoofdpersonages een soort schacht in waardoor ze ineens op een heel andere plek op de wereld terechtkomen. Schacht in, schacht uit. De hele tijd.

Passagiers met geheimen

Maar eerst het verhaal. Het jaar is 1899 en een schip vol Europese migranten is op weg naar New York om een nieuw leven op te bouwen. Allemaal dragen ze geheimen met zich mee en die kom je dan in de loop van de afleveringen te weten als kijker.

Maura Franklin

Hoofdpersoon is Maura Franklin (Emily Beecham), een Engelse dokter die naar Amerika gaat om haar broer te vinden die belangrijk nieuws voor haar heeft. Alleen zat hij op het vorige schip naar Amerika, de Prometheus, dat al vier maanden zoek is. Op een gegeven moment komt het schip van Maura, de Kerberos, de Prometheus tegen op zee en dan gaat Maura met de Duitse kapitein op onderzoek uit.

This can't be real

De andere passagiers zijn onder andere een Spaanse priester, een Chinese prostituee, een Deense zwaar religieuze familie, een Poolse kolenschepper en een heel griezelig kind en ze zeggen allemaal heel vaak 'this can’t be real' en 'wake up'. En ze houden hele lange monologen tegen elkaar terwijl ze elkaar niet kunnen verstaan. Een van de twee zegt dan wel een keer dat hij of zij er niets van begrijpt maar dan gaat de andere gewoon door. Zo irritant.

Traag en moeilijk

Het was een zware, trage, moeizame zit met rare dialogen en deze recensent snapte er aan het eind weer geen bal van. Maar je blijft wel kijken omdat iedere aflevering met een cliffhanger eindigt en je toch wil weten wat er dan volgende keer weer gebeurt. Pluspunt: de serie ziet er geweldig uit. 

Sterren

2 van de 5

Checken of skippen?

Skippen

1899

Drama | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie