Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix kondigt nieuwe true crime-serie aan Waco: American Apocalypse

Reality | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In 1993 ontstond er een bloederig vuurgevecht tussen de Amerikaanse autoriteiten en de sekte van David Koresh. Hoe dat zo kwam kun je vanaf 22 maart zien in de driedelige documentaire Waco: American Apocalypse.

David Koresh runde jarenlang de sekte Branch Davidians in Texas. Koresh vond dat hij de enige echte messias was en zijn volgelingen waren het daar roerend mee eens. Nadat de politie wilde onderzoeken of er illegale wapens op het terrein van de sekte waren, ging het volledig mis.

51 dagen belegering

De politie omsingelde het terrein en daarna ontstond een soort oorlog die 51 dagen zou duren. De leden van de Branch Dividians waren tot op de tanden bewapend en hadden er geen enkele moeite mee om te schieten op FBI-agenten. Na 51 dagen en meerdere slachtoffers ontstond er een vreselijke brand die de situatie nog veel erger zou maken. 

Night Stalker

Waco: American Apocalypse is gemaakt door Tiller Russel, de man achter de documentaireserie Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer over seriemoordenaar Richard Ramirez. Dat was een prima docu, dus we hebben er alle vertrouwen in dat dit ook goed wordt.

Russel maakt gebruik van niet eerder vertoonde beelden en FBI-opnamen en er zijn interviews met ooggetuigen. Een van de vrouwen van Koresh komt aan het woord en het laatste kind dat wist te ontsnappen voordat de boel in vlammen opging.