Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Smakelijk nieuwjaar! Dit zijn de tien lekkerste foodshows op Netflix

Reality | 22 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De periode van kerst en oudjaar is de ideale tijd om eens flink aan het koken en bakken te gaan. Of als je geen keukenprins(es) bent: te genieten van andermans kookkunsten. Bij deze tien foodshows op Netflix loopt het water je gegarandeerd in de mond. En maak je niet druk om wat extra kilootjes: die vliegen er met wat goede voornemens in 2022 zo weer af.

Sugar Rush Christmas

In Sugar Rush strijden teams om de winst door het maken van de lekkerste zoetigheden. Deze culinaire spelshow heeft ook een speciale kerstversie, waarvan je al twee seizoenen op Netflix kunt bekijken. In de nieuwste editie maken de deelnemers kerstachtige creaties rond onder meer Charlie Brown, de adventskalender, de Noordpool en bekende kerstliedjes.

Zet Sugar Rush Christmas op je kijklijst

Nailed It! Holiday!

In de reality-kookserie Nailed It! worden de slechtste huisbakkers uitgedaagd om hun kookkunsten te verbeteren en eetbare meesterwerken op tafel te toveren. Ook deze kookspelshow kreeg een feestelijke kersteditie. In de nieuwe editie van Nailed It! Holiday! zie je hoe de kandidaten aan de slag gaan met thema's als de Grinch en A Christmas Carol, om keihard te falen.

Zet Nailed It Holiday! op je kijklijst

Best Leftovers Ever!

Heb je weer teveel eten gekookt of in huis gehaald, en blijf je na de feestdagen zitten met een grote berg kliekjes? Niet weggooien! Best Leftovers Ever! laat zien wat je kunt doen met al dat lekkere eten van gisteren. Het resultaat is verrassend, want zelfs fastfood wordt in de handen van deze koks getransformeerd tot een luxueuze maaltijd.

Zet Best Leftovers Ever! op je kijklijst

Nadiya Bakes

Nadat ze het zesde seizoen van The Great British Bake Off won, is Nadiya Hussain een ware ster. Het sympathieke bakwonder verdiende een eigen kookshow, en kreeg die op Netflix met Nadiya's Time to Eat, waarin ze snelle maaltijden bereidt. In Nadiya Bakes neemt ze wat meer de tijd, want in deze overheerlijke kookshow passeren taarten, koekjes en desserts de revue.

Zet Nadiya Bakes op je kijklijst

Street Food Asia & Latin America

Ben je avontuurlijk ingesteld en proef je op vakantie altijd van al het lekkers dat op straat verkocht wordt? Dan is Street Food de culinaire serie voor jou. Het eerste seizoen brengt in Azië een bezoek aan onder meer Bangkok, Osaka, Ho Chi Minhstad (Saigon) en Seoul voor een geestverruimende aanval op je smaakpapillen. Het tweede seizoen reist door Latijns-Amerika.

Zet Street Food op je kijklijst

Chef's Table: Pastry

Chef's Table is al een oudgediende op Netflix, met zes seizoenen vol culinaire hoogstandjes van over de hele wereld. Heel feestelijk is het vierde seizoen, dat een speciaal thema heeft. Hierin laten vier topkoks hun specialisme zien: het bereiden van innovatieve en verleidelijke desserts. Gegarandeerd dat je geïnspireerd raakt.

Zet Chef's Table op je kijklijst

Bake Squad

Het glazuur knalt bijna van je tanden bij deze kookspelshow die helemaal in het teken staat van de meest epische zoetigheden. Topbakkers gaan aan de slag om de jury te imponeren met hun vernieuwende bakkunsten, zoals een drumstel van chocola, een enorm borstbeeld en een hele parade van taarten, hoe groter hoe beter. 

Zet Bake Squad op je kijklijst

Fresh Fried & Crispy

Als je heel even kunt vergeten dat gefrituurd voedsel misschien niet altijd even gezond is, dan is Fresh Fried & Crispy absoluut het kijken waard. Want de frituur is er niet alleen voor friet en kroketten. Culinair recensent Daym Drops zet zijn tanden in gefrituurde taco's, burgers, kreeft, krab en loempia.

Zet Fresh Fried & Crispy op je kijklijst

School of Chocolate

Chocolade is niet alleen lekker, maar ook een veelzijdig bouwmateriaal. In School of Chocolate wordt het zoete goedje in vaste en vloeibare vorm gebruikt om ongelooflijke sculpturen en creaties te maken. Een bekende chocolatier beoordeelt de bouwwerken van acht professionals, die onder meer kaarsenkandelaars en prehistorische dieren uit chocolade maken.

Zet School of Chocolate op je kijklijst

Flavorful Origins

Spreken over 'de Chinese keuken' doet eigenlijk onrecht aan de enorme variatie van keukens en gerechten die het uitgestrekte land in de loop der eeuwen heeft voortgebracht. Flavorful Origins is een diepe duik in de rijke geschiedenis en tradities van de Chinese kookkunst, en daar heeft onze foe yong hai en tjap tjoy bitter weinig mee te maken. 

Zet Flavorful Origins op je kijklijst

Sugar Rush Christmas

Culinair | amusement | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Nailed It! Holiday!

amusement | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie