Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze koppels vonden elkaar op Love Island (en vieren nog altijd de liefde)

Reality | 2 maanden geleden | Judith Regeling

©
Foto: Videoland / RTL / StreamZ
©
Foto: Videoland / RTL / StreamZ

Datingshows zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Maar hoe succesvol zijn ze eigenlijk? In dit overzicht nemen we de Videoland-hit Love Island onder de loep.

Het resultaat zal je waarschijnlijk verbazen.

Lees ook: Alles over Love Island 

Love Island

Love Island is een populair realityprogramma van Videoland, waarin vrijgezelle mannen en vrouwen samenwonen in een villa op een tropische locatie en proberen daar de liefde te vinden. De deelnemers moeten elkaar beter leren kennen door middel van uitdagingen en activiteiten en worden aangemoedigd om romantische relaties aan te gaan.

Koppels kunnen echter worden geëlimineerd als ze niet populair genoeg zijn bij het publiek. Het unieke aan Love Island is namelijk dat er maar een korte periode zit tussen de opnames en de uitzendingen. Dit geeft kijkers dan ook de macht om de winnaars te kiezen: dit stel gaat naar huis met een geldbedrag van 25.000 euro. 

Welke koppels van Love Island zijn nog bij elkaar?

Uit die vijf seizoenen - vier in samenwerking met de Belgen en twee exclusief Nederlandse - blijkt echter dat winnen niet gelijk staat aan eeuwig liefdesgeluk. Alle winnende koppels zijn (op Kimmy en Kengi na) inmiddels uit elkaar.

Voor de onderstaande koppels geldt dat echter niet... 


Rowenna en Donny (Love Island 2021)

Het lijkt er op dat je beter tweede kan worden in Love Island dan winnen, want vooral de runners-up houden het vaak samen lang vol. Dat geldt in ieder geval voor Rowenna en Donny uit Love Island 2021. Hun tactiek? Rustig aandoen en vooral niets forceren. Het duurde dan ook even voor ze officieel bij elkaar waren, maar dat is inmiddels bijzaak. Ze vieren anno 2023 nog altijd de liefde, genieten samen van heerlijke vakanties en willen ergens dit jaar gaan samenwonen. En dat is toch wat telt.


Jim en Raina (Love Island 2021)

Soms hoef je in Love Island niet eens de finale te halen om toch succesvol te zijn in de liefde. Als één stel dat wel bewijst, zijn dat Jim en Raina die elkaar leerden te kennen in Love Island 2021. De twee maakten het een paar maanden na hun deelname alsnog officieel en gaven eind 2021 in de Love Island XMas Reunion zelfs aan dat ze zich dolgraag samen willen settelen. Of dat al is gebeurd, durven we niet met zekerheid te zeggen máár een Insta-post van Jim (uit april 2022) doet dat wel vermoeden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Rainagija (@rainasyirg)
Joey en Luna (Love Island 2021)

Love Island 2021 bleek sowieso een vruchtbaar seizoen, want naast Rowenna en Donny en Jim en Raina zijn ook Joey en Luna nog altijd bij elkaar. De vonk tussen de twee sloeg over toen Luna in Casa Amor kwam en is sindsdien niet meer weggegaan. "We zijn nog steeds erg verliefd en beseffen hoeveel geluk we hebben dat we elkaar op deze manier ontmoet hebben", aldus het stel in 2022 tegenover Grazia. Dat daar geen woord aan gelogen is, is duidelijk: een maand na hun deelname gingen ze al samenwonen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ???? ??????? (@joeylauhouhk)


Lio en Marvin (Love Island 2022)

Waar de bovenstaande koppels vooral nog denken aan samenwonen of dat inmiddels doen, hebben Lio en Marvin - die elkaar leerden kennen tijdens de Casa Amor van Love Island 2022 - al een heel andere stap gezet. Zij hebben in september van dit jaar hun eerste kindje mogen verwelkomen. Dat is dus de allereerste Love Island-baby van Nederlands-Vlaamse afkomst.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lio Verborgh (@lioverborgh)

 


Kimmy en Kengi (Love Island 2023)

Het Love Island-seizoen van 2023 was - laten we het zo zeggen - kort maar krachtig. De deelnemers kregen slechts vier weken de tijd om de liefde te vinden en een zo sterk mogelijke band te creëren. De enige die daar tot dusver in slaagden, waren Kimmy en Kengi, de prins en prinses van de villa. Ze zijn nog geen halfjaar samen, dus veel kunnen we er nog niet over zeggen. We hopen voor ze op het beste! 

Natasha (Love Island 2019) en Axel (Love Island 2020)

Officieel horen de Nederlandse Natascha en de Vlaamse wiskundeleraar Axel niet in dit rijtje thuis: zij deed mee aan Love Island in 2019 en hij pas een jaar later, dus ze hebben elkaar daar niet leren kennen. Maar laten we eerlijk zijn: stiekem vinden we ze te schattig om te negeren. Sinds 2021 vieren ze de liefde en verblijden ze hun volgers op zowel Insta als TikTok regelmatig met leuke en spontane foto's en video's. Wist je trouwens ook dat ze verloofd zijn? 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NATASCHA ? (@natas.dk)

Cas en Esmee

Als we dan op diezelfde voet verder gaan, valt er nog een koppel te bespeuren: Cas en Esmee. Esmee won in 2021 samen met Job de realityshow en Cas ging er in 2022 samen met Jotti met zowel de liefde als het te winnen geldbedrag vandoor. Beide relaties hielden echter niet lang stand. Maar aan romantiek geen gebrek. Cas en Esmee vonden in 2023 bij elkaar de liefde en steken dat op social media dan ook niet langer onder stoelen of banken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Cas Hooijer (@cas.hooijer)


Love Island
is te zien bij Videoland.