Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De beste kook- en bakprogramma's op Viaplay

Reality | 1 maand geleden | Judith Regeling

©
Foto: Viaplay
©
Foto: Viaplay

Je twijfelt, struint nogmaals het internet af en slaakt nog een diepe zucht. Lukt het niet om iets te verzinnen om op tafel te zetten voor het diner? Zet dan gauw een van deze fijne kook- of bakshows van Viaplay aan voor wat inspiratie.Advertisement

Houd alvast een snack bij de hand. Je maag kan door al die heerlijke recepten flink gaan rommelen.

1. Celebrity Masterchef Nederland

We trappen dit overzicht af met de kookshows onder de kookshows: Celebrity Masterchef Nederland. In deze heerlijke guilty pleasure zijn bloed, zweet en tranen aan de orde van de dag. Wat wil je ook: BN'ers als Victor Abeln, rapper Vieze Fur en Jetske van den Elsen halen week na week alles uit de kast om de sterren van de hemel te koken. Niet om wat punten te scoren bij hun familie of vrienden, ze worden namelijk beoordeeld door de strenge maar rechtvaardige juryleden Soenil Bahadoer, Angélique Schmeinck en Joel Broekaert die het hart op de tong hebben. Lees hier meer over deze fijne kookshow.


2. Top Chef - Family Style

Koken en bakken is echt niet alleen voor volwassenen, zo bewijst Top Chef - Family Style. In dit heerlijk meeslepende programma dat qua concept wel wat weggeeft van de Nederlandse hit Heel Holland Bakt Kids worden zes getalenteerde jonge chef-koks gekoppeld aan een volwassen familielid om zo te strijden in culinaire uitdagingen. De prijs? 100.000 dollar. Als dat de jonge chefs geen kickstart voor hun carrière geeft, weten wij het ook niet meer.


3. Wine, Dine & Stein

De vorige twee series spelen zich af in bloedhete keukens, maar dat geldt niet voor Wine, Dine & Stein. In deze feelgoodserie stap je als kijker samen met broers Jack en Charlie Stein in de auto voor een bijzonder avontuur rond de Kaap. Met zijn opvallende landschap, prachtige wijnmakerijen en weelderige keukens is deze serie dan ook uitermate geschikt voor liefhebbers van reizen, eten én wijn.4. Eat, Shop, Save

Eten kan echter niet altijd fabuleus zijn. Met de stijgende prijzen in de supermarkt is het namelijk niet voor iedereen toereikend om dagelijks lekker en uitgebreid te eten. Dat is ook terug te zien in de realityserie Eat, Shop, Save waarin diverse gezinnen uit het Verenigd Koninkrijk worden uitgedaagd om acht weken lang beter te eten, fitter te worden - en het belangrijkste van alles: geld te besparen. Als kijker kun je alleen maar hopen dat de gezinnen hier ondanks de nodige ups en downs in slagen.


5. Masterchef Professionals

Ga je toch liever voor een spannende competitie à la Celebrity Masterchef Nederland en Top Chef – Family Style? Kijk dan naar Masterchef: The Professionals. In deze nagelbijtend spannende show drijven Marcus Wareing, Monica Galetti en Gregg Wallace professionele chefs tot hun gastronomische grenzen in de zoektocht naar hun volgende culinaire ster. Als kijker zit je dus letterlijk op het puntje van je stoel, want: wie weet de juryleden keer op keer te overtuigen en wie zakt finaal door het ijs?


6. Eat Like

Tot slot heeft Viaplay ook de wat onbekendere serie Eat Like in zijn assortiment. Een tip die we vooral de geschiedenisliefhebbers onder jullie willen meegeven. In deze reeks onderzoekt @My Name Is Andong samen met zijn vrienden hoe je als verschillende legendarische figuren uit de geschiedenis kunt eten. Wat denk je bijvoorbeeld van het dieet van Catherina de Grote? Of ga je dan toch liever voor het menu van wolven of Vikingen? Er is in ieder geval voor ieder wat wils.

Al deze series zijn te zien via Viaplay.

Celebrity MasterChef NL

Showbizz | amusement | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video