Wie is wie in The Umbrella Academy?

Vrijdag staat het tweede seizoen van The umbrella academy op Netflix. Maar wie is wie ook weer? En welke krachten hebben de superhelden?

Number One - Luther

Luther is een beer van een vent en hij is supersterk. Maar dan ook echt supersterk. Luther is de leider van het stel en de meest loyale in het gebroken gezin. De arme Luther draagt een trauma met zich mee. Hij raakte ernstig gewond tijdens een missie waarop zijn surrogaatvader Sir Reginald zijn leven redde door hem een serum toe te dienen waardoor de bovenkant van zijn lijf er nogal aapachtig uitziet. Met heel veel haar. Niet bepaald aantrekkelijk.  

Number Two - Diego

Diego kan de baan veranderen van ieder object dat hij gooit zodat alles zijn doel perfect raakt. Hij gebruikt die kracht voornamelijk wanneer hij messen gooit naar criminelen terwijl hij zich uitleeft als burgerwacht. Op zich een prima gebruik van zijn gave natuurlijk. In de boeken kan hij ook zijn adem oneindig lang inhouden maar dat hebben we nog niet gezien in de serie. 

Number Three - Allison

Allison heeft macht over mensen wanneer ze de zin 'I heard a rumour…' uitspreekt, gevolgd door iets wat ze wil. Allison gebruikte die kracht ook om haar dochter te laten gehoorzamen en dat vond haar echtgenoot niet zo'n goed idee. Nummer 3 raakte in het eerste seizoen door toedoen van Vanya zwaargewond dus het is de vraag of ze überhaupt nog krachten heeft. 

Number Four - Klaus

Klaus ligt nogal overhoop met zichzelf en met zijn superkracht. Hij kan praten met de doden en ze laten zien als echte mensen. Omdat die gave zwaar op zijn gemoed rust, is hij verslaafd geraakt aan drugs en alcohol. En zo werd Klaus het probleemkind van het stel. Hij wordt vaak vergezeld door de geest van Number Six die jong stierf. 

Number Five - 'The Boy'

Number Five kan tijdreizen. Op zich een coole kracht, maar door al dat getijdreis en het probleem dat hij zijn krachten niet helemaal onder controle heeft, is Five geestelijk veel ouder dan zijn broers en zussen en zit hij gevangen in het lichaam van een 13-jarige. Daardoor neemt de rest hem niet altijd even serieus. Bovendien heeft hij nooit een echte naam gekregen. 

Number Six - Ben

Ben is dood. Maar hoe of wat is niet duidelijk. Misschien komen we daarover meer te weten in het tweede seizoen. Ondanks zijn voortijdig heengaan zien we Ben af en toe omdat zijn broer Klaus de gave heeft hem het land der levenden in te trekken. Als kracht heeft Ben dat hij vreselijke monsters met tentakels uit zijn lichaam kan laten komen. 

Numer Seven - Vanya

Vanya was haar hele jeugd een buitenbeentje omdat ze geen krachten had. Tot bleek dat ze die wel degelijk had. En hoe! Vanya kan geluid omzetten in een vernietigende kracht waarmee ze hele gebouwen kan vernietigen. En ze gebruikt haar viool om de kracht te kanaliseren. Vanya had in het eerste seizoen ruzie met haar broers en zussen, en ze vermoordde Allison zelfs bijna. Maar misschien dat het nog goedkomt in de volgend reeks.  

img

The Umbrella Academy

avontuur | serie

2019
6u 46m
Cast
  • Ellen Page
  • Tom Hopper
  • David Castañeda
  • Emmy Raver-Lampman
  • Robert Sheehan
Voeg toe aan mijn kijklijst