Top 10 beste films voor in het vliegtuig

Vliegen is stomvervelend en oersaai. Uren zitten wachten met te weinig beenruimte, terwijl je vecht om een armleuning. En daar is nu nog een mondkapje bijgekomen ook. Dan kun je wel wat afleiding gebruiken. Wij zochten de 10 beste films uit om in de lucht te bekijken.

 

 

Wil je ook weten hoe je in het vliegtuig naar je favoriete films kijkt? Wij maakten een handig artikel met uitleg over offline kijken

1. Bridesmaids (2011) 

De beste afleiding is natuurlijk lachen. En dan kan met Bridesmaids zeker. En dan is er ook nog die geweldige scène waarin Annie hartstikke dronken wordt in het vliegtuig naar Las Vegas... 

2. Airplane! (1980) 

In Airplane gaat alles mis wat er maar mis kan gaan met een vlucht. Maar dan op een leuke manier. Uitgeroepen tot grappigste komedie aller tijden. 

3. Flight (2012) 

Voor de echte durfallen. In Flight vliegt Denzel Washington zijn passagiersvliegtuig ondersteboven en wel veilig naar de grond. Gefeliciteerd Denzel!, zou je zeggen. Maar zo gaat het dan weer niet in Flight

 

4. Forgetting Sarah Marshall (2008) 

Als je op vakantie gaat, is het in verband met de voorpret extra leuk om films te bekijken die over vakantie gaan. In Forgetting Sarah Marshall gaat Peter op vakantie naar Hawaii om zijn ex te vergeten. Hawaii, waar de stranden wit zijn en de zee extra blauw. En dan is het ook nog een erg leuke film.

5. 50 First dates (2004) 

En nog een film over Hawaii. Gewoon omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen en omdat Adam Sandler en Drew Barrymore heel leuk zijn in deze film. 

6. Point break (1991)

Half vakantie, half actie. Een hele jonge Keanu Reeves en Patrick Swayze surfen en beroven banken in Los Angeles. 

7. Saving private Ryan (1998)

Er zijn van die films die je allang had moeten zien, maar je bent er gewoon nog niet aan toegekomen. Een lange vlucht is perfect om wat klassiekers in te halen zoals deze met Tom Hanks en Matt Damon.

8. The Shawshank redemption (1994)

The Shawshank redemption is zo goed dat ie na 25 jaar opnieuw in de bioscoop draait. Mocht je daar geen tijd voor hebben, dan kun je m ook gewoon kijken in het vliegtuig. 

9. Extraction (2020)

Vergeet dat je kilometers hoog in de lucht hangt en al een half uur moet plassen maar niet over je slapende buurman durft te klimmen met Extraction waarin Chris Hemsworth de ultieme actieheld is. 

10. Mad Max: Fury Road (2015)

Nog niet genoeg actie gehad en nog steeds niet op de plaats van bestemming? Dan ben je bij Mad Max: Fury road aan het goede adres. Max krijgt geen rust meer nu hij met een groep rebellen op de vlucht is voor tiran Immortan Joe.

 

Maar hoe kijk je offline naar je favoriete films? Wij maakten een handig artikel met uitleg