©
Foto: Disney

The Mandalorian 2 zoals gepland in oktober op Disney+

©
Foto: Disney

Talloze series zijn uitgesteld door alle coronavirusperikelen, maar het tweede seizoen van The mandalorian staat in oktober gewoon op Disney+. Dat bevestigde maker Jon Favreau in een interview. 

Favreau vertelde op een virtueel tv-festival dat alle opnamen al gemaakt waren voor de lockdown. Daarna was het geen probleem meer om alle visuele effecten op anderhalve meter afstand te maken. Favreau hoopt dat we straks net zoveel plezier hebben met het kijken naar The mandalorian als hij heeft gehad bij het maken. 

Mando

En er staat ons vast en zeker nog een hoop moois te wachten in het tweede seizoen. In de laatste aflevering van de eerste reeks ging het behoorlijk los. Mando (de Mandalorian) en zijn vrienden IG-11, Cara Dune en Greef Karga moesten alles op alles zetten om Baby Yoda te redden uit handen te blijven van 'the evil empire'.  Als ze grotendeels ongeschonden uit de strijd zijn gekomen belooft Mando dat hij Baby Yoda naar zijn eigen soort zal brengen. 

Darksaber

Maar er gebeurde nog iets belangrijks in de laatste aflevering. Bad guy Moff Gideon wist te ontsnappen dankzij een gloeiend zwart zwaard. Dat is de 'Darksaber', een legendarisch wapen in de Star Wars-wereld waarvan er maar eentje bestaat. Dat zwaard zal ongetwijfeld een grote rol gaan spelen in het vervolg.