©
Foto: ANP

Deze 4 topfilms staan binnenkort op Netflix

©
Foto: ANP

Netflix staat meer bekend om goeie series dan om goeie films, maar de streamingdienst is vastbesloten daar iets aan te doen. En dat zo best eens kunnen lukken met de films die gepland staan voor de komende maanden. 

Netflix maakte al naam op filmgebied met krakers als The Irishman en Marriage story, maar de streamingdienst wil duidelijk meer. Het liefst een Oscar voor de beste film. Misschien gaat dat gebeuren met een van de volgende films die nog dit jaar op Netflix te zien zijn. 

Mank van David Fincher 

Mank wordt de eerste film van David Fincher sinds Gone girl in 2014. De maker van Fight club en Se7en hield zich de laatste jaren o.a. bezig met de topserie Mindhunter op Netflix. Mank zou wel eens een nieuw hoogtepunt voor Fincher kunnen worden.

De film is gebaseerd op een script van zijn eigen vader, Jack Fincher en gaat over de relatie tussen regisseur/acteur Orson Welles en scriptschrijver Herman J. Mankiewicz tijdens het maken van Citizen Kane, door velen beschouwd als de beste film aller tijden. De film is in het zwart/wit en Gary Oldman speelt de hoofdrol.

Releasedatum: oktober 2020

White tiger van Ramin Bahrani

Het boek The white tiger, geschreven door Aravind Adiga won in 2008 de Man Booker Prize, de belangrijkste literatuurprijs die bestaat. Het verhaal gaat over het bijzondere leven van een Indiase man die begint als medewerker in een thee-winkel en uitgroeit tot een succesvolle zakenman. Maar de ambitie kost hem ook veel.

Releasedatum: nog onbekend

Hillbilly Elegy van Ron Howard

Het verhaal van drie generaties uit de Amerikaanse Appalachen wordt verteld door het jongste lid van de familie, een student van de universiteit van Yale die terugkeert naar zijn geboorteplek.

De film is gebaseerd op de bestseller van J.D. Vance en is in goede handen bij Ron Howard (foto) die verantwoordelijk is voor pareltjes als A beautiful mind en Rush. Amy Adams, Glenn Close en Freida Pinto spelen de hoofdrollen.

Releasedatum: november 2020

Ma Rainey’s black bottom van George C. Wolfe

Ma Rainey was begin deze eeuw de 'Queen of the blues'. De film speelt zich af in de tijd dat ze een plaat maakte in een studio in Chicago en gaat over de spanningen tussen haar en haar agent, de producer van de plaat en haar bandleden.  

Releasedatum: nog onbekend

img

Marriage Story

drama | film

2019
2u 16m
Cast
  • Merritt Wever
  • Scarlett Johansson
  • Adam Driver
  • Laura Dern
  • Ray Liotta
Voeg toe aan mijn kijklijst