Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over de appetijtelijke actieheld Jason Momoa

Nieuws | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Jason Momoa is vooral bekend als de spierbundel in Game of Thrones en Aquaman. Maar er is meer leuks aan Momoa dan alleen een paar sixpacks.

Wist je bijvoorbeeld dat de eerste acteerklus die Jason Momoa binnensleepte, er eentje in Baywatch Hawaï was? Momoa mocht op zijn negentiende mooie vrouwen redden in een rode zwembroek. De acteur werd geboren op Hawaï, dus hij wist de weg al. 

Game of Thrones

Nadat Momoa nog meer spieren had gekweekt dan hij hierboven al had, werd de acteur in 2011 eerst gecast als Conan the Barbarian en vervolgens in zijn doorbraakrol als Khal Drogo in Game of thrones. Khal was nogal een bruut maar hij hield desondanks wel van zijn drakenkoningin Daenerys. Helaas kwam Khal Drogo al in seizoen 1 jammerlijk om het leven. 

Armoede

Recentelijk vertelde Momoa dat hij het nogal moeilijk had na Game of thrones. Niemand wilde hem hebben en hij kwam diep in de schulden. Best raar als je weet dat de acteur getrouwd is met Lisa Bonet, die toch ook best een aardige carrière heeft. 

Lisa Bonet

Over Lisa Bonet (53) gesproken, Momoa (41) vertelde onlangs in de Late late show van James Corden dat hij al sinds zijn achtste verliefd was op de ex van Lenny Kravitz, toen hij haar zag in The Cosby Show. De twee speelden samen in de door Momoa geregisseerde film Road to Paloma, maar dat was geen doorslaand succes. 

 

Kinderen

De twee ontmoetten elkaar in 2005 in een New Yorkse jazzclub. Inmiddels zijn we een huwelijk en twee kinderen met gekke namen verder. Jason en Lisa hebben een dochter genaamd Lola Ionali en een zoon die Nakoa-Wolf heet. 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jason Momoa (@prideofgypsies)

Aquaman

In 2017 mocht Momoa Aquaman spelen in de superheldenfilm Justice League en dat leidde tot een eigen film voor de onderwaterheld, getiteld Aquaman. Die film was niet direct een succes bij de critici, maar het publiek genoot wel van de nieuwe superheld en daarom mag Jason Momoa terugkomen voor een tweede deel. 

See

Intussen kun je hem nog zien in het Netflix-kostuumdrama Frontier en maakte hij voor Apple TV+ de futuristische serie See. En dat is er weer eentje die werd gekraakt door recensenten en geliefd is bij kijkers.