Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Zo kijk je het gloednieuwe Without Remorse en eerdere films uit Tom Clancy's Ryanverse

Films | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De nieuwste film naar de boeken van Tom Clancy ging vandaag in première. Hier lees je waar je Without Remorse en de andere films en series met Jack Ryan en John Clark kunt zien.

De in 2013 overleden schrijver Tom Clancy schreef boeken die zich afspelen in de wereld van spionage en militaire anti-terreuroperaties. De bekendste personages uit deze verhalen zijn Jack Ryan en John Clark. Wereldwijd werden meer dan honderd miljoen exemplaren van Clancy's boeken verkocht, en verschillende werden verfilmd voor de bioscoop of tv.

Without Remorse 

De allernieuwste Tom Clancy-film is Without Remorse, die vanaf vandaag te zien is op Amazon Prime Video. Deze film draait om het personage John Clark, dat wordt gespeeld door Michael B. Jordan. Without Remorse vertelt Clarks 'origin story': het verhaal hoe hij terecht kwam bij het elite legeronderdeel Navy SEALs en later aan de slag ging als CIA-agent. 

Ryanverse

Tot op heden werden er zes films en een aantal series gemaakt van Tom Clancy's boeken. De verhalen met Jack Ryan en John Clark, die vaak als collega's in actie komen, worden wel het Ryanverse genoemd. We geven een overzicht van de eerdere Ryanverse-titels, en vertellen waar je ze kunt kijken. De tijdlijn in de boeken wijkt nogal af van die in de films en tv-series. Mede door een aantal reboots kun je de titels het beste bekijken in de volgorde dat ze zijn verschenen.

The Hunt for Red October op Pathé Thuis

In de eerste Jack Ryan-film wordt de agent gespeeld door Alec Baldwin. De CIA-analist komt in actie wanneer een geruisloze Russische kernonderzeeër koers zet naar de VS. Wil de kapitein (gespeeld door Sean Connery) naar het Westen overlopen, of een Derde Wereldoorlog beginnen?

Zet The Hunt for Red October op je kijklijst

Patriot Games op Amazon Prime Video

Voor dit vervolg nam Harrison Ford het stokje over van Alec Baldwin. In de boeken vinden de gebeurtenissen in Patriot Games plaats vóór die van The Hunt for Red October, maar in de film niet. Tijdens zijn vakantie in Londen weet Jack Ryan een aanslag op de staatssecretaris voor Noord-Ierland te voorkomen. De terroristen zweren wraak en het gezin van Ryan belandt in de vuurlinie. 

Zet Patriot Games op je kijklijst

Clear and Present Danger op Netflix

Wegens het succes van de vorige film mocht Harrison Ford nog een keertje in de huis van Jack Ryan kruipen. Dit keer moet hij op zoek naar de moordenaar van een vriend van de president. Het spoor leidt naar een Colombiaans drugskartel. In deze film duikt ook John Clark op, die hier wordt gespeeld door Willem Dafoe. 

Zet Clear and Present Danger op je kijklijst

The Sum of All Fears op Videoland

Nadat het een poosje stil was rond Jack Ryan besloot Hollywood de serie een reboot te geven. Ben Affleck speelt een zichtbaar jongere Ryan, die door de president wordt ingeschakeld als de Russische president overlijdt en wordt vervangen door een onbekende opvolger. Wat voeren de Russen dit keer in hun schild? Liev Schreiber speelt in deze film de rol van John Clark.

Zet The Sum of All Fears op je kijklijst

Jack Ryan: Shadow Recruit op Netflix

Na Ben Affleck mocht Chris Pine het proberen als Jack Ryan, en werd de klok weer teruggezet naar Ryans beginjaren als analist bij de CIA. Hij ontdekt verdachte transacties op Wall Street die wijzen in de richting van een schimmige Russische zakenman. De kantoorwerker belandt in Moskou midden in de actie.

Zet Jack Ryan: Shadow Recruit op je kijklijst

Tom Clancy's Jack Ryan (serie) op Amazon Prime Video

Twee seizoenen werden er al gemaakt van de Amazon-serie Tom Clancy's Jack Ryan. John Krasinski is een voortreffelijke jonge Jack Ryan, die als CIA-analist voornamelijk op kantoor verdachte geldstromen onderzoekt. Als hij op het spoor komt van een terreurbeweging moet hij zich in Midden-Oosten en Europa in het hol van de leeuw wagen. Vooral het eerste seizoen van Tom Clancy's Jack Ryan is zeer de moeite waard.

Zet Tom Clancy's Jack Ryan op je kijklijst

Without Remorse op Amazon Prime Video

En daarmee zijn we beland bij de nieuwste film uit het Ryanverse. Jack Ryan is dit keer niet van de partij, maar over John Clark komen we des te meer te weten. Nadat de Navy SEAL-commandant een CIA-agent in Syrië uit de klauwen van een aantal Russische huurlingen redt, komen de mannen achter hem en zijn gezin aan.

Zet Without Remorse op je kijklijst