Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Will Smith maakt nog dit jaar zijn comeback in de Apple TV+-film Emancipation

Films | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Apple TV+
©
Foto: Apple TV+

Het leek erop alsof Will Smith voorlopig uit de running zou zijn na zijn gênante klap op het Oscarpodium in het gezicht van Chris Rock, maar Apple TV+ brengt toch nog dit jaar het slavendrama Emancipation uit.

Emancipation is vanaf vrijdag 9 december te zien op de streamingdienst. De film vertelt het verhaal van slaaf Peter, die met succes ontsnapt aan zijn eigenaar, de mensen die op hem jagen en de verraderlijke moerassen van Louisiana. Dat doet ie door slim te zijn en rotsvast te vertrouwen in een goede afloop.

De rug van Peter

De film is geïnspireerd op foto's uit 1863 van 'whipped Peter'. 'Whipped' betekent geslagen. Op de foto's is te zien hoe de rug van slaaf Peter is toegetakeld met een zweep. Ze werden gepubliceerd door het blad Harper's Weekly en droegen sterk bij aan de publieke oppositie tegen slavernij. 

Antoine Fuqua

Emancipation werd geregisseerd door Antoine Fuqua (Brooklyn's Finest, Olympus Has Fallen) en naast Will Smith spelen Ben Foster, Charmaine Bingwa, Gilbert Owuor, Mustafa Shakir, Steven Ogg en Grant Harvey grote rollen.