Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Whitney Houston-film I Wanna Dance with Somebody op Netflix

Films | 3 dagen geleden | Irma Tomas

De film Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody is nog helemaal niet zo lang uit de bios en toch staat ie binnenkort al op Netflix. De film gaat over de opkomst en ondergang van een van de beste zangeressen die de wereld ooit zag. 

Van haar snelle opkomst, het overweldigende succes, tot de hits, haar bewogen privé-leven en haar tragische ondergang; als er één zangeres is wier leven geschikt is voor een film dan is het wel Whitney Houston. Bovendien scoren muziekfilms de laatste jaren als een dolle. Kijk maar naar Rocketman, A Star is Born en Bohemian Rhapsody. En dus is hier Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody, van dezelfde scriptschrijver als de hitfilm over de band Queen.

Naomi Ackie

Whitney Houston overleed alweer meer dan tien jaar geleden in bad in haar hotelkamer en de Britse actrice Naomi Ackie heeft de zware taak om Whitney weer tot leven te wekken op het scherm. Te beginnen in een kerkkoor in New Jersey waar de fantastische stem van de zangeres voor het eerst werd opgemerkt. Ze is nog een tiener wanneer platenbaas Clive Davis (Stanley Tucci) haar een contract aanbiedt en ze als negentienjarige dankzij Saving All My Love for You een wereldhit te pakken heeft.

De mindere kanten

Alle hoogtepunten uit het leven van Whitney Houston komen voorbij, voor de mindere kanten zoals haar gewelddadige echtgenoot Bobby Brown en haar drugsverslaving is minder aandacht. Dat is een van de redenen waarom de film niet al te beste kritieken kreeg. Daarbij doet hoofdrolspeelster Naomi Ackie haar best, maar ze is nu eenmaal geen Whitney. 

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody staat op 22 juni op Netflix.

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Biografie | film | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie