Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Verfilming van bestseller Where the Crawdads Sing op Netflix

Films | 11 maanden geleden | Irma Tomas

Where the Crawdads Sing was een ongelooflijke bestseller in boekversie. En de film deed het ook lang niet slecht. Je kunt het ontroerende verhaal binnenkort al zien op Netflix. 

Het verhaal gaat over buitenbeentje Kya (Daisy Edgar-Jones). Een meisje dat nauwelijks naar school ging en opgroeide met een gewelddadige en alcoholverslaafde vader middenin in de natuur. Ze leeft van mosselen die ze verkoopt aan een kleine winkel. Haar grote liefde is Tate (Taylor John Smith) die haar zelfs leert lezen en schrijven.

Tekentalent

Hij haar stimuleert haar ook haar tekentalent te gebruiken waardoor ze geld kan verdienen. Maar Tate schaamt zich ook voor haar en wanneer hij naar de universiteit gaat, verwatert het contact. 

Heeft Kya hem vermoord?

De volgende liefde van Kya is quarterback Chase (Harris Dickinson), een beetje naar type dat vreemdgaat en haar uiteindelijk zelfs verkracht. Wanneer hij dood wordt gevonden is Kya daarom verdachte nummer één. Of is er toch iets heel anders aan de hand? Je moet tot het einde van de film wachten tot je de antwoorden krijgt. 

Where the Crawdads Sing staat vanaf 28 januari op Netflix. 

Het boek

Where the Crawdads Sing is gebaseerd op het boek van Delia Owens uit 2019 waarvan er tot nu toe 12 miljoen exemplaren werden verkocht. En dat maakt het tot een van de best gelezen boeken ooit. Taylor Swift was zo'n fan dat ze het lied Carolina met alle liefde speciaal voor de film schreef.

Where the Crawdads Sing

Drama | film | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie