Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit zijn de 10 beste westerns op Netflix

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De gloriedagen van de western zijn misschien voorbij, maar het genre is nog altijd springlevend. Deze tien recente films vind je allemaal op Netflix en geven stuk voor stuk een originele draai aan de western.

The Power of the Dog

Phil en George Burbank zijn broers, maar verschillen als dag en nacht. Als George (Jesse Plemons) trouwt met Rose Gordon (Kirsten Dunst) zet dat zijn verhouding met Phil (Benedict Cumberbatch) op scherp. Deze oogstrelende en knap geacteerde western van Jane Campion is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Savage en won op het filmfestival van Venetië de Zilveren Leeuw voor beste regie.

Zet The Power of the Dog op je kijklijst

Godless

Outlaw Roy Goode is op de vlucht voor zijn voormalige mentor Frank Griffin, wiens buit hij heeft gestolen. Hij belandt in een plaatsje in New Mexico dat vrijwel uitsluitend wordt bevolkt door vrouwen, omdat de mannen om het leven zijn gekomen bij een ongeluk in de mijn. Jeff Daniels schittert in de rol van Griffin en verder zijn er vooral veel mooie vrouwenrollen in deze bijzondere zevendelige westernserie, onder andere van Merritt Weaver en Michelle Dockery. Bekroond met drie Emmy Awards.

Zet Godless op je kijklijst

Bone Tomahawk

Netflix hangt heel terecht een '16 jaar en ouder'-label aan deze film, maar we willen gevoelige kijkers toch nog een extra waarschuwing meegeven voor Bone Tomahawk. De film begint als vrij gewone western, maar belandt al snel op het terrein van de horror. Sheriff Franklin Hunt (Kurt Russell) stelt een posse samen om drie ontvoerde mensen te bevrijden uit de handen van een beruchte indianenstam. Hun missie pakt op z'n zachtst gezegd verrassend uit. Deze uiterst vakkundig gemaakte film is gruwelijk, spannend, maar soms ook komisch en heeft mooie rollen van Kurt Russell, Patrick Wilson en Matthew Fox.

Zet Bone Tomahawk op je kijklijst

News of the World

Kort na de Amerikaanse Burgeroorlog reist kapitein Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks) van plaats naar plaats. Hij verdient de kost met het voorlezen van kranten aan de lokale bewoners. Op een van zijn tochten stuit hij op een overvallen huifkar en een bang meisje. De jonge Johanna (Helena Zengel) is een wees die opgroeide bij de Kiowa-indianen en spreekt geen woord Engels. Kidd besluit haar naar haar oom en tante te brengen. Hanks speelt weer een schitterende rol in deze western, die misschien niet erg opzienbarend is, maar wel erg mooi om te zien.

Lees hier onze recensie van News of the World

Zet News of the World op je kijklijst

The Hateful Eight

Regisseur en scenarist Quentin Tarantino heeft zijn liefde voor de spaghettiwestern nooit onder stoelen of banken gestoken en leeft zich helemaal uit in deze erg lange maar ook erg fijne film. Premiejager John Ruth (Kurt Russell) is onderweg met outlaw Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Hij ontmoet premiejager Marquis Warren (Samuel L. Jackson) en als er een sneeuwstorm opsteekt zoeken ze beschutting in een herberg waar nog meer mooie types rondhangen. IJzersterk verteld en oogstrelend gefilmd. Oudgediende Ennio Morricone componeerde de soundtrack.

Zet The Hateful Eight op je kijklijst

The Ballad of Buster Scruggs

Deze film van de gebroeders Coen (Fargo) heeft ondanks zijn drie Oscarnominaties nooit de aandacht gekregen die hij verdient. The Ballad of Buster Scruggs is een verzameling van zes korte westernverhaaltjes, die heel verschillend van toon zijn. Het verhaal van de zingende cowboy Buster Scruggs is komisch, maar er komen ook spannende, tragische en zelfs spookachtige vertellingen voorbij. Allemaal virtuoos geregisseerd en met mooie rollen voor onder anderen Tim Blake Nelson, James Franco, Liam Neeson, Tom Waits en Zoe Kazan.

Zet The Ballad of Buster Scruggs op je kijklijst

The Revenant

DiCaprio won eindelijk een Oscar voor zijn hoofdrol in deze beregoede western. In het nog ongetemde Amerika van 1823 wordt gids Hugh Glass (DiCaprio) aangevallen door een grizzly en halfdood achtergelaten door de pelsjagers met wie hij op pad was. Wanneer zijn zoon wordt vermoord, trekt Glass zwaargewond door de wildernis om wraak te nemen. Alejandro González Iñárritu en Emmanuel Lubezki kregen Oscars voor hun regie en camerawerk. Een adembenemende film, die ook nog losjes is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Zet The Revenant op je kijklijst

The Harder They Fall

Deze western onderscheidt zich van de meeste andere films in het genre door zijn vrijwel geheel zwarte cast. Afgezien daarvan is de film niet heel opzienbarend, maar nog steeds goed genoeg voor een leuke avond. Revolverheld Nat Love (Jonathan Majors) wil wraak op de schurkachtige Rufus Black (Idris Elba), die zijn ouders heeft vermoord. Beide mannen hebben een groep van medestanders en daarvan leggen er heel wat het loodje voordat de finale confrontatie kan plaatsvinden.

Lees hier onze recensie van The Harder They Fall

Zet The Harder They Fall op je kijklijst

The Magnificent Seven

Antoine Fuqua maakte een remake van de gelijknamige klassieker uit 1960. Een meedogenloze rijkaard met de mooie naam Bartholomew Bogue pikt het land in van de brave burgers van Rose Creek. Zelf zijn het geen vechters, maar de bewoners huren een stel premiejagers in om hun plaatsje te beschermen tegen de mannen van Bogue. Een film als deze staat of valt met de casting van het zevental ingehuurde krachten. Met rollen voor Denzel Washington, Chris Pratt en Ethan Hawke zit dat wel snor.

Zet The Magnificent Seven op je kijklijst

In a Valley of Violence

Horrorspecialist Ti West gooit het over een andere boeg en levert een pure western af waarin alle belangrijke elementen van het genre aan bod komen. Zwerver Paul (Ethan Hawke) en zijn hond Abbie krijgen het in een woestijnstadje aan de stok met naarling Gilly Martin (James Ransone), de zoon van de lokale sheriff. De ruzie gaat van kwaad tot erger en al snel vallen er doden. Een prima film met fijne personages, die sterk worden vertolkt. John Travolta is lekker dreigend als de sheriff, maar onze Oscar gaat naar hond Jumpy in de rol van Abbie, die scène na scène steelt. 

Zet In a Valley of Violence op je kijklijst

The Ballad of Buster Scruggs

Western | film | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Bone Tomahawk

Horror | film | 2015

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie