Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De fantastische regisseur Wes Anderson verfilmt Roald Dahl voor Netflix

Films | 11 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Wes Anderson heeft al heel wat mooie films op zijn naam staan en nu waagt de Amerikaanse regisseur zich aan een verhaal van de Britse schrijver Roald Dahl. Hij heeft ook al de nodige sterren gestrikt. 

Wes Anderson is ook verantwoordelijk voor pareltjes als Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch. Hij verfilmde in 2009 ook al eens een verhaal van Roald Dahl, het veelgeprezen Fantastic Mr. Fox

Het Wonderbaarlijke Verhaal van Hendrik Meier

En nu is The Wonderful Story of Henry Sugar aan de beurt, in het Nederlands Het Wonderlijke Verhaal van Hendrik Meier. Hendrik vindt het dagboek van arts John F. Cartwright, die daarin vertelde over zijn leven in Bombay en patiënt Imhrat Kahn. Kahn beweert dat hij kan kijken zonder zijn ogen te gebruiken en bewijst dat ook. 

Imhrat Kahn

De volgende dag blijkt de Indiër dood te zijn door een een vloek die hem verbood om zijn geheim te verklappen. Hendrik Meier denkt dat hij hetzelfde zou kunnen als Kahn, als hij maar genoeg oefent. Op die manier kan hij door kaarten kijken en zo veel geld verdienen met pokeren. 

Benedict Cumberbatch

De opnamen voor The Wonderful Story of Henry Sugar zijn al begonnen met Benedict Cumberbatch als Henry Sugar op zich nemen. Dev Patel, Ben Kingsley en Ralph Fiennes spelen andere belangrijke rollen in de film.

The Grand Budapest Hotel

Komedie | film | 2014

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Moonrise Kingdom

Drama | film | 2012

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie