Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Videoland maakt documentaire over sugardaddy's: Hans Betaalt de Schade

Films | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

In bepaalde kringen staat Hans & Grietje niet voor het bekende sprookje maar voor sugardaddy's en hun sugarbabes, dames die dik betaald krijgen voor aandacht, gezelschap of seks. De documentaire Hans betaalt de schade onderzoekt dit fenomeen.

Documentairemaakster Mildred Roethof volgt mannen en vrouwen die zo'n Hans of Grietje zijn. Die Hansen zijn trouwens geen oude kerels, maar jonge mannen met veel geld. Want dat is het enige wat je nodig hebt om een Grietje te scoren. Grietje wil op haar beurt Louis Vuitton-tassen, champagne en nieuwe borsten.

VIP-tafels

Ook aan VIP-tafels van luxe clubs zijn de Hansen en Grietjes niet meer weg te denken. Heren die dames voor een avondje ‘kopen’ om mee te pronken tijdens een luxe diner of avondje in de VIP; onder invloed van social media wordt deze lifestyle steeds groter en zichtbaarder. Maar wie zijn deze Hansen en Grietjes ? 

In de video hieronder zie je er al een aantal. 

Hansen en Grietjes

Vriendinnen en ondernemers Marianna en Dina zijn Grietjes en vertellen in de docu wat hen bezielt. Samantha doet een boekje open over haar ervaringen met een Hans en hoe het haar gevormd heeft tot wie ze nu is. Gino is een Hans en vertelt hoe het er aan die kant uitziet.

Broederliefde

Rapper Emms van Broederliefde vertelt juist over de keerzijde van deze lifestyle. Hij wordt met enige regelmaat ongewild belaagd door sugarbabes en in zijn nummers is het fenomeen ‘Hans Betaalt de Schade’ een veelvoorkomend thema. 

Hans betaalt de schade staat vanaf 24 november op Videoland.