Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Er komt een vervolg op de gruwelijke film El Hoyo op Netflix

Films | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De horrorfilm El Hoyo (The Platform in het Engels) baarde behoorlijk wat opzien. Netflix kondigt vier jaar na de première van die film totaal onverwacht het vervolg aan. 

El Hoyo ging over een verticale gevangenis waar elke dag een geweldig maal langs de verdiepingen afdaalde. De mensen op de bovenste verdiepingen aten zich ongans, terwijl de gevangenen beneden moesten vechten om een paar afgekloven kippenpoten. Eens per maand kregen de gevangenen geheel willekeurig een nieuwe verdieping toegewezen. 

Maatschappijkritiek

Hoofdpersoon Goreng had zich vrijwillig laten opsluiten en wilde aan het het eind dat hij dat nooit had gedaan. El Hoyo was niet alleen eng maar leverde ook een bak met maatschappijkritiek over arm en rijk in de samenleving. De film won verschillende prijzen en is nog steeds de succesvolste Spaanse film op Netflix. 

El Hoyo 2

Wat er gaat gebeuren in het El Hoyo 2, is nog niet bekend, maar we gokken erop dat de verticale gevangenis nog steeds bestaat en dat nieuwe ongelukkigen moeten vechten om te overleven. 

The Platform

Thriller | film | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie