Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De verborgen pareltjes die je kunt vinden op Disney+

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Disney+ is natuurlijk de plek waar je alle bekende Disney-animatiefilms vindt, alle Marvel-films en -series, en alles van Star Wars. Maar wist je dat er daarnaast nog veel meer te zien is op Disney+? Wij gingen op zoek naar de mooiste pareltjes op Disney+: films en series die ten onrechte zijn vergeten, onderschat of onderbelicht.

The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson heeft een volstrek unieke filmstijl, die je in al zijn films tegenkomt. Zijn meest succesvolle film is waarschijnlijk The Grand Budapest Hotel, waarin je kennismaakt met de staf en gasten van een chic Europees hotel dat betere tijden heeft gekend.  Zoals wel vaker in de films van de regisseur wordt het verhaal episodisch verteld, komt er een enorme cast met veel bekende gezichten opdraven en ziet alles eruit om door een ringetje te halen. Ook veel andere films van Wes Anderson, zoals The Royal Tenenbaums en The Life Aquatic with Steve Zissou vind je op Disney+.

Zet The Grand Budapest Hotel op je kijklijst

Atlanta

Acteur en muzikant Donald Glover bedacht en speelt de hoofdrol als Earn in deze komische dramaserie. Nadat hij zijn studie op Princeton heeft gestaakt is Earn op zoek naar manieren om iets van zijn leven te maken. Hij heeft een dochtertje met zijn ex Van (Zazie Beetz) en een neef Alfred (Brian Tyree Henry) die aan de weg timmert als rapper Paper Boi. Earn besluit Alfreds manager te worden, net als diens carrière van de grond komt. Een andere vaste rol in Atlanta wordt gespeeld door Lakeeth Stanfield als Darius, de rechterhand van Alfred. Weinig series zijn zo origineel als Atlanta, de winnaar van twee Golden Globes en vijf Emmy's. De afleveringen zijn soms hilarisch, dan weer dramatisch, maar soms ook spannend of pure horror. De eerste twee seizoenen staan op Disney+, en er zijn er nog eens twee in de maak.

Zet Atlanta op je kijklijst

Can You Ever Forgive Me?

Lee Israel (Melissa McCarthy) schrijft biografieën van beroemdheden, maar de interesse voor haar werk droogt op. Om toch wat geld binnen te krijgen besluit ze een persoonlijke brief van actrice Katherine Hepburn te verkopen, en zo komt ze op het idee om zelf brieven van overleden beroemdheden te gaan vervalsen. Hoe sensationeler hoe beter, want hoe meer geld een verzamelaar voor zo'n brief neerlegt. Natuurlijk kan dat niet eeuwig goed gaan. Hoofdrolspeler Melissa McCarthy verraste vriend en vijand met deze sobere en indrukwekkende vertolking, die werd genomineerd voor een Oscar. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Zet Can You Ever Forgive Me? op je kijklijst

Dopesick

Omdat je bij Disney+ niet direct denkt aan een serieuze serie voor volwassen kijkers als Dopesick bleef dit pareltje nogal onderbelicht. Ten onrechte, want dit actuele en perfect geacteerde drama is geweldige kijkkost. De serie brengt in kaart hoe een farmaceutisch bedrijf het voor elkaar kreeg dat de nieuwe pijnstiller OxyContin werd goedgekeurd, terwijl deze enorm verslavend bleek te zijn. Ook daarna bleven de firma en zijn verkopers de pillen pushen. Het verhaal wordt verteld vanuit de artsen, de artsenbezoekers, de patiënten en de instanties die de pillen van de markt proberen te halen. Michael Keaton speelt weer een glansrol.

Lees hier onze recensie van Dopesick

Zet Dopesick op je kijklijst

Only Murders in the Building

Deze misdaadcomedy volgt drie amateurspeurders met een obsessie voor misdaad en een passie voor true-crime podcasts. De gepensioneerde acteur Charles-Haden Savage (Steve Martin), Broadwayregisseur Oliver Putnam (Martin Short) en de jonge Mabel Mora (Selena Gomez) wonen bij elkaar in The Arconia, een luxe appartementengebouw in New York. Dan belandt het trio opeens zelf midden in een moordmysterie. Only Murders in the Building wordt fijn verteld, is prachtig vormgegeven, soms een beetje melig en enorm verslavend. Hoofdrolspeler Steve Martin bedacht de serie, waarvan een tweede seizoen wordt gemaakt. 

Zet Only Murders in the Building op je kijklijst

What We Do in the Shadows

Net als de Nieuw-Zeelandse film waarop hij is gebaseerd volgt deze hilarische serie de belevenissen van een stel vampiers die zich staande proberen te houden in het moderne leven. De eeuwenoude traditionele vampiers Nandor, Laszlo en Nadja wonen samen in een huis met energievampier Colin Robinson en Guillermo, de bediende van Nandor. De serie wordt verteld in semidocumentairestijl waarbij de personages zich regelmatig rechtstreeks tot de camera wenden. Naast de perfect gecaste hoofdrolspelers - onder wie de onnavolgbare Matt Berry - duiken er ook regelmatig bekende acteurs op in bijrollen. Er staan drie seizoenen op Disney+ en een vierde is in de maak.

Zet What We Do in the Shadows op je kijklijst

Never Let Me Go

Hartverscheurend is deze verfilming van het gelijknamige boek van Kazuo Ishiguro. Tijdens de jaren zeventig groeien de tieners Kathy, Ruth en Tommy op in een kostschool. Op en dag krijgen ze van een nieuwe juf te horen dat hun toekomst anders is dan die van andere mensen. Het is makkelijk om teveel te verklappen van deze film, waarin Carey Mulligan, Keira Knightley en Andrew Garfield de hoofdrollen spelen. Alex Garland (Ex Machina, Devs) schreef het scenario en Mark Romanek (One Hour Photo) deed de regie.

Zet Never Let Me Go op je kijklijst

Broadchurch

Deze Britse misdaadserie is geen onbekende, maar het is wel verrassend dat hij op Disney+ te vinden is. Broadchurch is geroemd als een van de beste misdaadseries van de afgelopen tien jaar. David Tennant en Olivia Colman zijn indrukwekkend als de rechercheurs die naar een strandplaatsje worden gestuurd waar een elfjarig jongetje dood is aangetroffen. Tijdens hun onderzoek leren ze de inwoners kennen, inclusief de ouders van het slachtoffer en verschillende mogelijke verdachten. Van Broadchurch verschenen drie seizoenen, die allemaal even briljant zijn.

Zet Broadchurch op je kijklijst

The Night House

Als je eens zin hebt om ouderwets lekker te griezelen, dan is dit een aanrader. Na de dood van haar man, een architect, begint Beth (Rebecca Hall) te denken dat zijn geest misschien nog rondwaart. Ze stuit op een eigenaardig schetsboek, vindt verontrustende foto's op zijn telefoon en wordt geplaagd door klopgeesten en slaapwandelen. Deze psychologische horrorfilm van David Bruckner (The Ritual) voert de spanning langzaam op en pakt hier en daar uit met eenvoudige maar heel effectieve special effects.

Zet The Night House op je kijklijst

Mrs. America

In de jaren zeventig was er in de Amerikaanse politiek brede steun voor het Equal Rights Amendment, een wet waarin gelijke rechten voor de vrouw werden vastgelegd. Totdat Phyllis Schlafly met een invloedrijke conservatieve tegenbeweging een spaak in het wiel stak. Deze serie schetst een portret van deze machtige vrouw, prachtig vertolkt door Cate Blanchett. Het siert de makers dat ze Schlafly niet neerzetten als karikatuur, maar een zorgvuldige reconstructie maken van de periode, compleet met de bijbehorende sets, aankleding, kostuums en kapsels. Naast Cate Blanchett zie je mooie rollen van actrices Rose Byrne, Sarah Paulson en Elizabeth Banks.

Lees hier onze recensie van Mrs. America

Zet Mrs. America op je kijklijst

Ed Wood

Regisseur Tim Burton en hoofdrolspeler Johnny Depp sloegen de handen ineen voor deze filmbiografie over een van de meest vreemde filmmakers aller tijden. In de jaren vijftig was Ed Wood legendarisch vanwege zijn belabberde films, die voor een appel en een ei werden gemaakt. Toch was hij volledig overtuigd van zijn eigen talent. Deze sympathieke film steekt niet de draak met de filmmaker, maar vertelt een mooi verhaal dat draait om Woods vriendschap met Dracula-vertolker Bela Lugosi (Martin Landau). De film was geen groot kassucces, maar kreeg wel twee Oscars en werd een cultklassieker.

Zet Ed Wood op je kijklijst

The Orville

Deze ode aan Star Trek - en dan vooral Star Trek: The Next Generation - werd bedacht door Seth MacFarlane (Family Guy, Ted), die ook de hoofdrol speelt. Dat een ode iets heel anders is dan een flauwe persiflage heeft MacFarlane goed begrepen, want hoewel The Orville een comedy is, respecteert hij zijn bronmateriaal. Sterker nog: de serie vertelt soms sciencefictionverhalen van een niveau dat we tegenwoordig missen bij de meeste Star Trek-series. Alles draait om de bemanning van The Orville, een ruimteschip dat in de 25ste eeuw de Melkweg verkent.

Zet The Orville op je kijklijst

Terriers

Heerlijk om te kijken, deze komische detectiveserie waar de lamlendigheid vanaf straalt. Ex-politieagent Hank (Donal Logue) en voormalig crimineel Britt (Michael Raymond-James) gaan samen aan de slag als privédetectives. Dat ze daarvoor geen vergunning hebben is niet iets waar ze zich al te druk over maken. Al snel zit het tweetal diep in een echte misdaadzaak en groeit het werk hen boven het hoofd. Helaas werd Terriers na één seizoen al gecanceld.

Zet Terriers op je kijklijst