Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10 beste Valentijnsfilms om te streamen met je grote liefde

Films | 11 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Warner Bros.
©
Foto: Warner Bros.

14 februari is de dag dat geliefden elkaar extra diep in de ogen kijken, en dan het liefst samen op de bank met een romantische film. We gingen op zoek naar de tien meest geschikte films voor de perfecte Valentijnsdag.

Valentine's Day

Dit romantische comedydrama volgt een groot aantal koppels en singles die op de een of andere manier tobben met de liefde. Zo maken we kennis met bloemist Ashton Kutcher, sekslijndame Anne Hathaway, legerkapitein Julia Roberts, schooljuf Jennifer Garner en chirurg Patrick Dempsey. Ook Emma Roberts, Taylor Swift, Queen Latifah, Jamie Foxx, Bradley Cooper, Jessica Alba en vele anderen zijn van de partij.

Zet Valentine's Day op je kijklijst

Brasserie Valentijn

In deze Nederlandse remake van de Belgische film Brasserie Romantiek runt Valentijn (Georgina Verbaan) met haar broer Angelo een romantische brasserie in Amsterdam. Daar staat op Valentijnsdag opeens haar ex Frank (Egbert Jan Weeber) op de stoep, die haar vijftien jaar geleden vaarwel heeft gezegd om te kunnen rondreizen. Krijgt hun relatie een tweede kans? Deze romcom speelt zich helemaal af op Valentijnsdag.

Zet Brasserie Valentijn op je kijklijst

Titanic

De mega-Oscarwinnaar Titanic is natuurlijk een rampenfilm met een spannend verhaal en waanzinnige special effects. Maar stiekem is het ook een door-en-door romantische film met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet als Jack en Rose, twee opvarenden die een relatie beginnen die vanaf het begin onmogelijk lijkt. We zouden je graag vertellen dat op het eind alles goed komt, maar dat zou liegen zijn. 

Zet Titanic op je kijklijst

I Want You Back

Vrienden Peter en Emma (Charlie Day en Jenny Slate) dachten dat ze helemaal op de juiste weg zaten naar een gelukkig leven met een liefdevolle partner, kinderen en een eigen huis. Totdat ze allebei door hun partners werden gedumpt. Opeens zijn ze eenzaam en miserabel achtergebleven, terwijl hun exen al een ander hebben gevonden. Dan steken Peter en Emma de koppen bij elkaar en smeden ze een briljant en komisch plan.

Zet I Want You Back op je kijklijst 

The Princess Bride

Toen dit superromantische sprookje in 1987 uitkwam, werd het geen succes. In de decennia daarna is de film uitgegroeid tot een echte cultklassieker, die geschikt is voor jonge en volwassen kijkers. Prinses Buttercup wordt verliefd op boerenknecht Westley, maar moet trouwen met prins Humperdinck. Dan wordt ze ontvoerd door drie onverlaten. Een film die je zeker moet zien, want hij is niet alleen romantisch maar ook hilarisch.

Zet The Princess Bride op je kijklijst

Valentine's Again

Sinds het verschijnen van Groundhog Day zijn er al heel wat films gemaakt met hetzelfde idee: iemand is gedoemd om dezelfde dag steeds weer opnieuw te beleven. Na een sf-variant (Edge of Tomorrow), een horrorvariant (Happy Death Day) en talloze andere variaties kon je er donder op zeggen dat er ook een Valentijnsversie zou komen. Daarin zit Katherine vast op Valentijnsdag, totdat ze de ware liefde vindt.

Zet Valentine's Again op je kijklijst

When We First Met

Noah (Adam DeVine) wordt verliefd op Avery (Alexandra Daddario), maar bevindt zich in haar 'friend zone'. Een dag later leert Avery de knappe Ethan kennen, haar toekomstige verloofde. Drie jaar later wordt Noah op het verlovingsfeest door een magisch fotohokje (je weet wel, zo'n magisch fotohokje) teruggestuurd in de tijd. Zo krijgt hij een nieuwe kans om Avery voor zich te winnen.  

Zet When We First Met op je kijklijst

All Things Valentine

Sarah Rafferty ken je misschien als Donna uit Suits of Pamela uit Chicago Med. De roodharige actrice speelt de hoofdrol in deze romcom, waarin ze een blog bijhoudt over de belabberde Valentijnsdagen die ze achter de rug heeft. Haar geluk lijkt te veranderen als ze een aantrekkelijke dierenarts ontmoet. Dan ontdekt ze echter dat hij degene is die hatelijke opmerkingen achterlaat op haar blog.

Zet All Things Valentine op je kijklijst

Blue Valentine

In een relatie is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Blue Valentine is een romantisch drama met een zwart randje, maar ook met vreselijk goede vertolkingen, een interessant verteld verhaal en een mooie soundtrack. Dean en Cindy (Ryan Gosling en Michele Williams) hebben totaal verschillende achtergronden. Toch krijgen ze na een onstuimig begin een vaste relatie. Maar niet alle relaties houden stand, ook niet in Hollywood.

Zet Blue Valentine op je kijklijst

Fifty Shades of Grey

Veel Valentijnsdagen beginnen met een ontbijt op bed, gevolgd door bloemen, een etentje en een romantische avond - vaak met een romantische film - om tenslotte weer in bed te eindigen. En weinig films hebben koppels zo snel de slaapkamer ingejaagd als Fifty Shades of Grey. Het softcore sm-drama heeft net zoveel fans als critici, dus doe ermee wat je leuk vindt.

Zet Fifty Shades of Grey op je kijklijst

Gerelateerde video