Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Bijzondere Videoland-documentaire over vergismoord met Humberto Tan

Films | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Jesscia Villerius en Humberto Tan maakten samen de documentaire Traumabazen - Vergismoord voor Videoland. De film gaat over de 'vergismoord' op Stefan Eggermont.

In Traumabazen – Vergismoord neemt Humberto Tan de groep 8 leerlingen van de Valentijnschool in Rotterdam mee in het verdriet van Janke Verhagen, die haar man Stefan in 2014 verloor door een zogeheten ‘vergismoord’, gepleegd door mocro-maffia. 

Stefan vermoord

Op 12 juli 2014, wanneer Nederland op het WK tegen Brazilië speelt hoort Janke sirenes bij haar huis. Wanneer ze naar buiten gaat, ziet ze haar vriend Stefan, en de vader van haar vierjarige zoontje, onder een laken liggen. Janke vertelt aan Humberto Tan en de kinderen van groep 8 over die traumatische ervaring. 

Geweld is normaal

Het idee voor de documentaire komt van Jessica Villerius: "In mijn werk spreek ik heel vaak mensen die gruwelijke misdrijven hebben begaan. Al snel had ik door dat ze bijna allemaal één ding gemeen hadden: een chronisch gebrek aan gezonde rolmodellen. Wat ik ook veel te vaak tegenkwam was, dat ze als kind opgroeiden in een omgeving waar geweld normaal was of zelfs verheerlijkt werd.

Georganiseerde misdaad

Met Traumabazen – Vergismoord slaan we een dubbele slag: we laten zien dat georganiseerde misdaad niet iets is waarin je verzeild wil raken, maar we tonen ook aan hoe je vanuit een persoonlijk drama weer kunt herstellen.”

Traumabazen – Vergismoord is vanaf woensdag 9 december te zien bij Videoland.