Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top10 beste acteerprestaties van popsterren in films

Films | 8 maanden geleden | Irma Tomas

Er zijn nogal wat popsterren die de overstap maken naar het witte doek en dat lukt sommige van hen beter dan anderen. Deze 10 brachten het er wel heel erg goed vanaf. 

10. Selena Gomez - Spring Breakers

Selena Gomez werd bekend als Disney-ster, maar verder van het brave Disney kun je niet komen met Spring breakers. De zangeres nam dus een risico met haar rol als een van vier vriendinnen die tijdens de voorjaarsvakantie verwikkeld raken in een web van drank, drugs en geweld. Maar de gok pakte goed uit. Selena was geweldig en dat is de film ook.

Zet Spring breakers op je kijklijst

9. Jennifer Hudson - Dreamgirls

Jennifer Hudson kreeg een Oscar voor beste bijrol als Effie White in Dreamgirls, het meisje dat begint als ster van een damestrio maar opzij wordt geschoven voor de mooiere Deena (Beyoncé). Toen Jennifer auditie deed voor Dreamgirls, was ze kort daarvoor als zevende geëindigd bij de Amerikaanse Idols. Maar als je talent hebt, dan kom je toch bovendrijven, dat bewees Jennifer met haar fantastische rol in Dreamgirls

Zet Dreamgirls op je kijklijst8. Mariah Carey - Precious

Iedereen lachte Mariah Carey uit na haar vreselijke flop Glitter, maar diezelfde mensen wisten niet wat ze zagen toen Mariah haar opwachting maakte in Precious. Ze bleek werkelijk te kunnen acteren! In Precious speelt ze, ontdaan van alle glitter, een sociaal werker die te maken krijgt met een mishandeld meisje. Geen makkelijke rol, maar Mariah sloeg de spijker op z'n kop.  

7. Courtney Love - The people vs. Larry Flynt

Nog zo'n vrouw van wie niemand had verwacht dat ze ook maar een centimeter zou kunnen acteren. De vrouw van Kurt Cobain en zangeres van de rockband Hole, speelt Althea Flynt, een ex-stripper en echtgenote van de bedenker van het blad Penthouse. Courtney wilde de rol zo graag dat ze van de heroïne afkickte. En het was het waard. Ze speelde Althea kwetsbaar en strijdbaar. 

Zet The people vs. Larry Flynt op je kijklijst

6. Whitney Houston - The bodyguard

Whitney speelt zangeres Rachel Marron, een superster die te maken krijgt met ernstige bedreigingen en Kevin Costner als lijfwacht. Whitney is zeer overtuigend als egocentrische popster. Maar als later de paniek toeslaat, staat Whitney ook haar mannetje. 

Zet The bodyguard op je kijklijst

5. Will Smith - Ali

Will Smith weet het charisma, de arrogantie en de slimheid van Muhammad Ali heel goed te treffen in deze biografische film. Hij werd zelfs genomineerd voor een Academy Award.  

4. Eminem - 8 Mile

Eminem speelt bijna zijn eigen levensverhaal in 8 Mile, maar ook om dat te doen, moet je wel kunnen acteren. En dat bleek Marshall Mathers prima in de vingers te hebben. Hij is stoer, maar ook romantisch en weet de spanning voor de belangrijke battle raps heel goed op te bouwen.  

Zet 8 Mile op je kijklijst

3. Justin Timberlake - The social network

Justin Timberlake laat acteren er gemakkelijk uitzien met zijn rol als Napster co-oprichter Sean Parker. De zanger is charmant en de energie spat ervan af. En het is grappig dat juist popster Timberlake de rol speelt van een man wiens bedrijf de muziek-industrie aan het wankelen bracht.  

2. Lady Gaga - A star is born

Voor A star is born moest ze Lady Gaga veel laten zien op acteergebied. Onzekerheid, vreugde, wanhoop, alles komt voorbij in haar bad romance met Bradley Cooper. De Amerikaanse doet alles met verve. En daarbij zingt ze ook nog een paar aardige moppies. 

Zet A star is born op je kijklijst

1. Cher - Moonstruck

Cher won een Oscar voor haar rol in de romkom Moonstruck. Ze speelt weduwe Loretta die te maken krijgt met de avances van het broertje (een hele leuke Nicolas Cage) van haar overleden verloofde. Het leven heeft Loretta flink te grazen genomen maar Cage weet haar weer tot leven te wekken. Cher is volkomen geloofwaardig en bijzonder grappig.  

Zet Moonstruck op je kijklijst

Moonstruck

Komedie | film | 1987

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Spring Breakers

Misdaad | film | 2012

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie