Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10 beste Pixar-films aller tijden

Films | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Pixar
©
Foto: Pixar

Filmstudio Pixar brengt al 25 jaar geweldige animatiefilms uit. De meest recente is Luca en ook dat is een juweeltje. Maar wat zijn nu de beste Pixar-films? Wij maakten een top 10 met het beste van het beste van Pixar.

Als je gek bent op Pixar-films, heb je vast al een abonnement op Disney+, waar alle Pixar-films te streamen zijn. Zo niet, dan wordt het tijd om in de buidel te tasten voor een lidmaatschap. Maar daar krijg je dus dit moois voor terug. 

10. Up (2009)

Carl is een verbitterde oude man. Wanneer hij in een bejaardentehuis gestopt dreigt te worden, bindt hij duizenden ballonnen aan zijn huis op weg naar zijn droombestemming, Paradise Falls. Carl weet alleen niet dat de negenjarige Russell als verstekeling aan boord is. Gedurende de reis wordt Russell de zoon die hij nooit kreeg en ontdekt hij dat je niet ver hoeft te reizen om geluk te vinden. Ontroerend én grappig. 

9. Toy Story 3 (2010)

Wie bij deze film niets voelt, heeft een hart van steen. Andy vertrekt in dit derde deel naar de universiteit en hij laat zijn favoriete speelgoed achter in een een kindercrèche. En een plek tussen schreeuwende kinderen die onze geliefde Woody en Buzz heen en weer smijten alsof het levenloze spullen zijn, is onverteerbaar. Niet alleen voor het speelgoed, maar ook voor ons als kijker. Dat een animatiefilm je zoveel kan laten voelen is ontzettend knap. 

Zet Toy Story 3 op je kijklijst

8. Finding Nemo (2008)

Deze film moet het hebben van de verrukkelijke personages. Van de vergeetachtige Dory tot schildpadden Crush en Squirt tot de bezorgde vader, anemoonvis Marlin, die op zoek gaat naar zijn enige zoon Nemo. Dit is feelgood in optima forma. Al ligt de moraal van het verhaal er dit keer wel heel dik bovenop. 

Zet Finding Nemo op je kijklijst

7. Inside Out (2015)

Pixar is niet bang om moeilijke onderwerpen aan te snijden. In Inside Out speelt de 11-jarige depressieve Riley de hoofdrol. Het verhaal wordt verteld vanuit het hoofd van Riley waar verdriet, angst en boosheid bijzonder kleurrijk blijken te zijn. Ook hier mag weer een traantje weggepinkt worden. 

Zet Inside Out op je kijklijst

6. Monters, Inc. (2001)

Kinderen die bang zijn voor monsters? In Monsters, Inc. is het precies andersom. Maar wanneer op een dag een mensenkind de monsterstad inkomt, ontdekken de monsters dat kinderen helemaal nog zo kwaad niet zijn. Billy Crystal en Steve Buscemi zijn heel geinig als de stemmen van de hoofdpersonen. 

Zet Monsters, Inc op je kijklijst

5. Ratatouille (2007)

Niemand houdt van ratten. Toch slaagt Ratatouille er moeiteloos in om ons verliefd te laten worden op de Franse rat Remy die met een beetje hulp van schoonmaker Linguini een hele goede kok blijkt te zijn. De leuke personages, vrolijke muziek, en humor maakte Ratatouille tot de zomerhit van 2007. En natuurlijk zit er ook een mooie boodschap verborgen in de film.  

Zet Ratatouille op je kijklijst

4. Coco (2017)

Een jongetje dat door het land der doden reist klinkt niet meteen als een superleuke animatiefilm, maar Pixar zorgde ervoor dat dat toch het geval is. Coco is niet sentimenteel of deprimerend maar juist vrolijk. En de wereld waarin de overledenen rondhangen ziet er prachtig en kleurrijk uit. 

Zet Coco op je kijklijst

3. Toy Story (1995)

Och, wat een geweldige film is Toy Story toch. We maken kennis maakten met Buzz Lightyear, Woody en de rest. Toy Story was de allereerste volledig geanimeerde film van Pixar met speelfilmlengte en meteen een schot in de roos. De belevenissen van het speelgoed worden zo goed verteld dat menig volwassene een traantje moest wegpinken. 

Zet Toy Story op je kijklijst

2. The Incredibles (2004)

The Incredibles bracht 633 miljoen dollar op en wij begrijpen wel waarom. De film is origineel en ontzettend grappig en leuker dan menig stinkende dure live-action superheldenfilm. Bob Parr en zijn vrouw Helen waren ooit gevierde superhelden maar het leven is veranderd. De wereld moet niets meer hebben van superhelden. Bob, Helen en hun kinderen zijn nu gewone mensen met een baan en een bierbuik (tenminste, dat geldt voor Bob). Uiteindelijk krijgt het gezin gelukkig toch weer de kans te doen waar het goed in is. 

Zet The Incredibles op je kijklijst

1. WALL-E (2008)

Wall-E is een robot die vuilnis samenperst en op elkaar stapelt. Dat is al geen prettige klus, maar de arme Walle-E moet het ook nog eens helemaal alleen doen. Op aarde woont tenslotte niemand meer vanwege alle vervuiling. Gelukkig knapt zijn leven wat op wanneer hij de ruimte wordt ingestuurd en daar een held wordt. Wall-E is ontroerend, een tikje romantisch en geschikt voor alle leeftijden omdat er niet veel in gepraat wordt. 

Zet WALL-E op je kijklijst

 

 

Wall-E

Animatie | film | 2008

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Toy story

Animatie | film | 1995

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie