Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10 Moederdagfilms die je meteen kunt streamen

Films | 2 maanden geleden | Maartje de Bruijn

Gezellig met je moeder of dochter een filmpje streamen op Moederdag? Of waarom maak je er niet meteen een marathon van? Wij selecteerden een heel stel grappige, ontroerende en lieve films die daarvoor perfect zijn.

1. Wonder (Netflix/Videoland)

Wonder is een ontroerende film over de 10-jarige Auggie die een gezichtsafwijking heeft en daarom vaak gepest voor. Zijn ouders zijn Julia Roberts en Owen Wilson die er alles aan doen om Auggie een normale jeugd mee te geven. 

2. Dumplin' (Netflix)

Als protest tegen haar moeder (Jennifer Aniston) die hoog opgeeft over haar tijd als schoonheidskoningin, geeft Dumplin', zich ook op voor een schoonheidswedstrijd en start ze ongewild een hele revolutie in het Texaanse dorp waar ze woont. Dumplin' staat op Netflix.

3. Thelma & Louise (Videoland/Viaplay)

Beste vriendinnen Thelma en Louise smeren 'm wanneer Louise een man doodschiet die Thelma probeerde te verkrachten. Ze gaan op een enerverende roadtrip waar ze o.a. Brad Pitt in zijn allereerste bioscoopfilm tegenkomen. 

4. Mamma Mia! (2008) (Netflix/Viaplay)

Meryl Streep woont op een pittoresk Grieks eiland met haar dochter die nu wel eens wil weten wie haar echte vader is. En daar komen heel wat fijne ABBA-liedjes bij kijken. Mamma Mia! veel kijk plezier.

5. Little Miss Sunshine (Disney+/Apple TV+)

Little Miss Sunshine is een ontzettend lieve en grappige film over een familie die in een Volkswagenbusje naar de andere kant van het land reist omdat dochtertje Olive (Abigail Breslin) mee wil doen aan de Little Miss Sunshine-verkiezing in Californië. Toni Colette doet ook mee en dan is het al gauw goed.

6. The Guilt Trip (Apple TV+)

In The Guilt Trip gaan Joyce (Barbra Streisand) en haar zoon Andrew (Seth Rogen) samen op een roadtrip. Maar Joyce heeft een bijbedoeling, ze wil Andrew weer koppelen aan zijn ex-vriendin. Niet zo'n hele beste film maar wel eentje met de enige echte Barbra. 

7. Lady Bird (Netflix)

Saoirse Ronan en Laurie Metcalf spelen de hoofdrollen in deze mooie film. Lady Bird gaat over een moeder en haar opstandige puberdochter die alleen nog maar luistert naar de naam Lady Bird in plaats van Christine. Intussen is de vader van Christine ervan door en moet moeder Marion twee banen werken om het hoofd boven water te houden.  

8. The Blind Side (Netflix/Prime Video)

The Blind Side is het waargebeurde verhaal van football-held Michael Oher, die werd geadopteerd door de rijke Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) en haar gezin. 

9. Life as We Know It (Netflix/Apple TV+)

In Life as We Know It zijn Holly Berenson (Katherine Heigl) en Eric Messer (Joshua Duhamel) allebei naar volle tevredenheid vrijgezel, maar ze moeten samen ineens een kind opvoeden wanneer hun beste vrienden overlijden. 

10. Marley & Me (Netflix)

En voor alle honden-moeders hebben we de film Marley & Me op Netflix. De pasgetrouwde John (Owen Wilson) en Jenny Grogan (Jennifer Aniston) adopteren Marley, een schattige Labrador-pup van amper zes kilo. De bedoeling van de aanschaf was om te testen hoe zij als ouders fungeerden. Maar Marley blijkt niet bepaald de gemakkelijkste hond te zijn. Hij sloopt werkelijk alles wat op zijn pad komt en gehoorzaamheid komt in zijn woordenboek niet voor.

Marley & Me

Komedie | film | 2008

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie