Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10: dit zijn de duurste Netflix original films

Films | 19 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Terwijl de wereld massaal gaat zitten voor Red Notice, het nieuwste actiespektakel van Netflix, is de volgende peperdure productie alweer in de maak. Dit zijn de tien duurste 'original' films die Netflix tot op heden heeft gemaakt.

10: The Midnight Sky: $70 miljoen

Sterren: George Clooney

Verhaal: Door een ramp is de aarde bijna onbewoonbaar geworden. Een oudere wetenschapper begint een gevaarlijke reis naar een zendstation op de Noordpool, om een waarschuwing te sturen naar een terugkerend ruimteschip.

Opmerkelijk: Hoofdrolspeler Clooney deed ook de regie. Verder zijn er geen hoofdrollen van grote sterren, wat de kosten nog een beetje heeft gedrukt. De special effects kregen een Oscarnominatie.

Zet The Midnight Sky op je kijklijst

 

9: Project Power: $85 miljoen

Sterren: Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt

Verhaal: Een drugsdealer, een politieagent en een voormalige soldaat slaan de handen ineen om te voorkomen dat er een pil in omloop komt die de gebruiker vijf minuten lang superkrachten geeft.

Opmerkelijk: De derde hoofdrol wordt gespeeld door Dominique Fishback, die schitterde in Judas and the Black Messiah en ook te zien is in de volgende Transformers-film.

Zet Project Power op je kijklijst

 

8: Army of the Dead: $90 miljoen 

Sterren: Dave Bautista

Verhaal: Huursoldaat Scott Ward stelt een team samen om in Las Vegas 200 miljoen te stelen uit de kluis van een casino. Het probleem is dat de stad net het middelpunt is van een zombie-epidemie.

Opmerkelijk: Na de opnames bleek een van de hoofdrolspelers zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel wangedrag. Zijn rol werd digitaal weggepoetst en vervangen door een nieuw personage, gespeeld door Tig Notaro. Het kostte een paar miljoen extra.

Zet Army of the Dead op je kijklijst

 

7: Bright: $90 miljoen

Sterren: Will Smith en Joel Edgerton

Verhaal: Een alternatief Los Angeles wordt niet alleen bevolkt door mensen, maar ook door orks, elfen en andere fantastische wezens. Politieagent Daryl Ward wordt gekoppeld aan collega Nick Jakoby, een ork. Samen beschermen ze de stad tegen duistere krachten.

Opmerkelijk: De film werd in de pers afgekraakt, maar Netflix-abonnees bekeken hem massaal. Daarom is er een vervolg besteld.

Zet Bright op je kijklijst

 

6: Triple Frontier: $115 miljoen

Sterren: Ben Affleck, Oscar Isaac en Pedro Pascal

Verhaal: Een groep voormalige elitesoldaten komt weer bij elkaar om een grote slag te slaan in Zuid-Amerika. In het huis van een drugsbaron zou een kapitaal verstopt zijn, en daarmee willen ze aan de haal gaan.

Opmerkelijk: Al een jaar of acht waren er plannen voor deze actiefilm, waarvoor heel wat acteurs werden benaderd. Tom Hanks, Johnny Depp, Channing Tatum, Tom Hardy en Mark Wahlberg zijn het allemaal niet geworden.

Zet Triple Frontier op je kijklijst

 

5: Outlaw King: $120 miljoen

Sterren: Chris Pine, Aaron Taylor-Johnson en Florence Pugh

Verhaal: In de veertiende eeuw probeert Robert I van Schotland zijn onderdanen te verenigen in de strijd tegen de Engelse overheersers. Met zijn sluwheid weet hij het veel grotere leger van de vijand op de vlucht te jagen.

Opmerkelijk: Omdat de film te lang duurde werden er twintig minuten uitgesneden, waaronder een scène waarin koning Robert een ontmoeting heeft met William Wallace, het historische personage uit Braveheart.

Zet Outlaw King op je kijklijst

 

4: 6 Underground: $150 miljoen

Sterren: Ryan Reynolds

Verhaal: Een miljardair zet zijn eigen dood in scène en verzamelt een team van experts dat overal ter wereld missies uitvoert om dictators en andere naarlingen de voet dwars te zetten.

Opmerkelijk: Kosten nog moeite werden gespaard voor deze film van Michael Bay (regisseur van de Transformers-films), maar de recensenten vonden hem te lang en erg onorigineel. De Netflix-abonnees bekeken hem gelukkig massaal. Toch besloot de streamingdienst af te zien van eventuele vervolgen.

Zet 6 Underground op je kijklijst

 

3 The Irishman: $160 miljoen

Sterren: Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci

Verhaal: In de jaren vijftig raakt truckchauffeur Frank Sheeran betrokken bij de maffia. In de de loop van de jaren werkt hij zich op binnen de georganiseerde misdaad in New York.

Opmerkelijk: De favoriete hoofdrolspelers van regisseur Martin Scorsese zijn niet meer de jongste. Ze werden met computereffecten jonger gemaakt, wat een flinke kostenpost was tijdens de productie. De film kreeg tien Oscarnominaties, maar deze werden geen van alle verzilverd.

Zet The Irishman op je kijklijst

 

2: Red Notice: $160-200 miljoen

Sterren: Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds

Verhaal: Als Interpol een arrestatiebevel uitvaardigt, gaat FBI-agent John Hartley op zoek naar kunstdief The Bishop. Daarvoor moet hij zeer tegen zijn zin samenwerken met een andere dief, de beruchte Nolan Booth.

Opmerkelijk: Om de film geschikt te houden voor een zo groot mogelijk publiek, vloeit er geen druppel bloed en zie je niemand doodgaan. Toch gaat het er regelmatig stevig aan toe.

Zet Red Notice op je kijklijst

 

1 The Gray Man: $200 miljoen

Sterren: Ryan Gosling, Chris Evans en Ana de Armas

Verhaal: CIA-agent Court Gentry moet op de vlucht voor zijn eigen organisatie. Voormalig collega Lloyd Hansen wordt gestuurd om hem uit te schakelen.

Opmerkelijk: De duurste Netflix-film aller tijden wordt geregisseerd door de broers Anthony en Joe Russo. Ze hebben niet zo'n moeite met grote budgets, want eerder maakten ze voor Marvel onder meer Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. De film verschijnt in de loop van 2022 op Netflix.

Setopname van The Gray Man in Praag