Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10 beste films op Netflix (die je nog niet kent)

Films | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix heeft zoveel films dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar daarom zijn wij er. Dit zijn 10 topfilms die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien.

10. Hold the Dark (2018) 

Wanneer drie kinderen in Alaska door wolven worden ontvoerd, huurt de wanhopige moeder van een van de verdwenen kinderen de bekende schrijver Russell Core (Jeffrey Wright) in om uit te zoeken wat er met haar zoontje is gebeurd. Maar Core ontdekt in deze thriller al snel dat de opdracht niet zo simpel is als ie lijkt.

Zet Hold the Dark op je kijklijst

9. Alex Strangelove (2018)

Alex Truelove is een 16-jarige maagd met een vriendinnetje. Maar als hij een leuke homoseksuele jongen ontmoet, gaat hij twijfelen over zijn seksualiteit. Is hij misschien ook homoseksueel? Alex heeft veel uit te zoeken in deze romantische komedie. 

Zet Alex Strangelove op je kijklijst

8. Divines (2016)

Dounia is een tiener uit een banlieu in de buurt van Parijs. Samen met haar vriendin Maimouna heeft ze er alles voor over om rijk te worden en weg te komen uit die treurige banlieu. Dounia werkt voor een lokale gangster, Rebecca geheten die haar op een dag opdracht geeft om een grote crimineel te verleiden. Deze thriller won de Gouden Camera op het Filmfestival van Cannes.

Zet Divines op je kijklijst

7. The Boy Who Harnessed the Wind (2019) 

Opbeurend drama gebaseerd op de ongelooflijke autobiografie (helemaal echt gebeurd dus) van William Kamkwamba, een uitvinder uit Malawi. Maxwell Simba speelt de jonge William, die in 2006 besluit een windturbine te bouwen om zijn dorp te redden van de honger nadat slecht weer de hele oogst heeft verpest. 

6. Balloons (2018) 

Niet vrolijk, maar wel mooi. Wanneer Katie in dit drama ontdekt dat haar jongere broer Seth weer aan de heroïne is, rijdt ze hem naar een ontwenningskliniek. Maar de eerste kliniek accepteert zijn zorgverzekering niet en dan krijgt Seth ook nog last van ontwenningsverschijnselen. 

Zet 6 Balloons op je kijklijst

5. Our Souls at Night (2017) 

Twee iconen in één film, wat kan er dan nog mis gaan? Niet veel, zo zien we aan de romantische film Our Souls at Night. Addie is weduwe en Louis en weduwnaar. De twee zijn al jaren buren, maar kennen elkaar niet erg goed. Totdat Addie op een dag aanbelt en vraag of Louis geen zin heeft om naast haar te komen slapen. 

Zet Our Souls at Night op je kijklijst

4. Paddleton (2019)

Ontroerende film met Mark Duplass en Ray Romano (van de comedyserie Everybody Loves Raymond) die boezemvrienden Michael en Andy spelen. De buitenbeentjes doen alles samen. Dus wanneer Michael ongeneeslijk blijkt te zijn, gaan ze ook samen op een roadtrip. 

Zet Paddleton op je kijklijst

3. The Kindergarten Teacher (2018) 

Maggie Gyllenhaal speelt de sterren van de hemel als Lisa Spinelli, lerares op een kleuterschool in Staten Island. Wanneer ze een gedicht leest dat een van haar piepjonge leerlingen heeft gemaakt, beseft ze dat zijn poëzie veel beter is dan het hare. Vanaf dat moment raakt Lisa een beetje geobsedeerd door de kleine Jimmy. 

Zet The Kindergarten Teacher op je kijklijst

2. 1922 (2017) 

Verfilming van een novelle van horrorkoning Stephen King over boer Wilfred James (Thomas Jane) die ruzie krijgt met zijn vrouw Arlette. Zij wil hun land verkopen en hij niet. Daarom wil hij haar vermoorden en hij overtuigd zijn tienerzoon om ook mee te doen. En dan zijn er ook nog heel veel ratten.

Zet 1922 op je kijklijst

1. Tramps (2017) 

Romantische komedie/misdaadfilm waarin de normaal zo brave kok Danny door zijn criminele broer overgehaald wordt om mee te helpen met iets illegaals. Hij krijgt hulp van chauffeur Ellie. De boel loopt in de soep omdat Danny de koffer die hij moet wegbrengen op een verkeerde plek zet en nu moeten Danny alles op alles zetten om de koffer weer terug te krijgen. Terwijl dat allemaal gebeurt, worden ze verliefd. 

Zet Tramps op je kijklijst

Tramps

Komedie | film | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

1922

Misdaad | film | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie