Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Sterren stralen in musical The Prom: in december op Netflix

Films | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Meryl Streep en Nicole Kidman voeren de cast aan in The prom. Deze Netflix-film naar de gelijknamige Broadwaymusical is het nieuwste project van Ryan Murphy (Glee).

In The prom speelt Meryl Streep de rol van Dee Dee Allen, die in een crisis belandt als haar musical in de pers wordt neergesabeld. Om haar carrière te redden gaat ze op zoek naar een goed doel om haar naam aan te verbinden. De kans dient zich aan als ze hoort over de lesbische Emma Nolan (Jo Ellen Pellman), die niet met haar vriendin naar het slotbal van haar middelbare school mag.

Ryan Murphy

De musicalfilm is onderdeel van een vijfjarige deal die schrijver en regisseur Ryan Murphy in 2018 met Netflix heeft gesloten. Voor 300 miljoen dollar maakt de man achter successen als Glee en American horror story gedurende deze periode series, films en documentaires voor de streamingdienst.

Netflix

Zo kun je op Netflix al kijken naar Murphy's series The politician en Hollywood. Vrijdag 18 september komt daar de serie Ratched bij, en op de 30ste volgt de film The boys in the band. Verder produceerde Murphy de Netflix-documentaires Circus of books en A secret love. In veel van Murphy's werk spelen LHBT-thema's een voorname rol.

The Prom

Voor The prom moet je nog iets meer geduld hebben. De musical verschijnt op 11 december op Netflix. Naast Meryl Streep en Nicole Kidman zie je rollen van televisiepresentator James Corden, komiek Keegan-Michael Key en Andrew Rannells (Girls).