Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit moet je weten over de nieuwe Netflix-western The Power of the Dog

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Vanaf woensdag 1 december kun je op Netflix kijken naar The Power of the Dog, een moderne western met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. Geen pief paf poef met cowboys en indianen, maar een bekroonde film met geweldig spel een een verrassend verhaal. Zonder iets te verklappen vertellen wij wat je moet weten over The Power of the Dog.

Ben je fan van westerns? Lees dan ook onze selectie van de tien beste westerns op Netflix.

Waar en wanneer?

The Power of the Dog is een western, maar speelt niet in het Wilde Westen dat je kent van veel andere films uit het genre. Het verhaal speelt zich af in het Montana van 1925, waar ranchers Phil en George Burbank vasthouden aan de tradities van het vak terwijl de eerste auto's al in het straatbeeld opdoemen als voorbode van grote veranderingen.

De film werd trouwens niet in Montana opgenomen en zelfs niet in de Verenigde Staten. Regisseur Jane Campion schoot The Power of the Dog in haar eigen Nieuw-Zeeland, maar koos de locaties zorgvuldig zodat het landschap zoveel mogelijk lijkt op dat van Montana.

Het verhaal

De gebroeders Burbank verschillen als dag en nacht. George is zachtaardig en meegaand, Phil is hooghartig en opvliegend. Tijdens een van hun omzwervingen maakt George kennis met weduwe Rose Gordon en haar zoon Peter. George en Roos worden verliefd en trouwen, maar als Rose en Peter op de ranch komen wonen komt het tot een botsing met Phil.

De hoofdrollen

Phil wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch, die een neus heeft voor wat eigenaardige rollen. Cumberbatch brak door met zijn titelrol in de BBC-serie Sherlock en bereikte zijn grootste publiek als Doctor Strange in de Marvel-films. Cumberbatch kreeg een Oscar voor zijn hoofdrol als Alan Turing in The Imitation Game en is binnenkort in de bios te zien in opnieuw een excentrieke rol in The Electrical Life of Louis Wain.

Benedict Cumberbatch in The Power of the Dog

Broer George is een rol van Jesse Plemons, wiens naam je misschien niets zegt, maar die je onmiddellijk herkent uit de vele films en series waarin hij de afgelopen jaren te zien was. Hij was onder meer slager Ed Blumquist uit de serie Fargo, de enge buurman in Game Night en prins Joachim in Jungle Cruise. Plemons brak door als Todd in Breaking Bad, wat hem de bijnaam 'Meth Damon' opleverde.

Verder zie je Kirsten Dunst in de rol van Rose. Je kent haar bijvoorbeeld als Mary Jane uit de Spider-Man films. Leuk is dat de actrice eerder de slagersvrouw speelde in Fargo, en daar dus ook de echtgenote was van Jesse Plemons. Sindsdien zijn de twee een koppel, dat inmiddels ook een zoon heeft.

Jesse Plemons en Kirsten Dunst als George en Rose

Zoon Peter wordt gespeeld door Kodi Smit-McPhee, die Nightcrawler speelde in de laatste twee X-Men films.

Jane Campion

In 1994 won de Nieuw-Zeelandse regisseur Jane Campion een Oscar voor haar scenario van The Piano, een bejubeld drama dat ze ook regisseerde. Met die film sleepte ze als eerste vrouw de Gouden Palm van het filmfestival van Cannes in de wacht. The Power of the Dog is haar eerste lange film in dertien jaar. Voordat Campion The Power of the Dog maakte, regisseerde ze voor tv de miniseries Top of the Lake en Top of the Lake: China Girl.

Haar scenario voor The Power of the Dog baseerde Campion op het gelijknamige boek van westernschrijver Thomas Savage uit 1967.

The Power of the Dog

Western | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie