Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Is The Mule met Clint Eastwood echt gebeurd?

Films | 4 maanden geleden | Irma Tomas

The Mule is al een tijdje de best bekeken film van Netflix in Nederland. Het verhaal gaat over een hoogbejaarde drugssmokkelaar. Is de film gebaseerd op een echt gebeurd verhaal?

 

De schrijver van The mule las in The The New York Times een lang verhaal over Leo Sharp, een 90-jarige veteraan uit de Tweede Wereldoorlog die jarenlang drugs smokkelde voor Mexicaanse drugskartels. In totaal vervoerde Leo meer dan 1000 pond cocaïne door de Verenigde Staten. 

Net als Clint Eastwood

En net als Clint Eastwood in de film (88 jaar tijdens de opnamen) was Leo Sharp een tuinder die nieuwe bloemen teelde. Hij werd vooral bekend als de uitvinder van de Ojo Poco, een abrikooskleurige bloem met een rood hart. Sharp reisde heel Amerika af om praatjes te houden over bloemen. 

Sinaloa Kartel

Toen Sharp in financiële problemen kwam met zijn bloemenhandel werd hij benaderd door het Sinaloa Kartel om drugs te gaan vervoeren. Slim bedacht van het kartel, want de politie zou de toen 80-jarige veteraan nooit verdenken. 

Drie jaar cel

Sharp zou zijn smokkelactiviteiten 10 jaar lang volhouden. Al die tijd dachten de Amerikaanse drugsbestrijders dat hij een soort urban legend was. Iemand over wie verhalen gingen, maar die niet echt bestond. Tot zijn arrestatie in oktober 2011. Sharp werd veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan hij er maar een uitzat omdat hij inmiddels aan Alzheimer leed. Hij overleed in 2016. 

The Mule

misdaad | film | 2018

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie