Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: The Midnight Sky op Netflix

Films | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

George Clooney maakt 2020 nog net iets treuriger met zijn Netflix-fillm The midnight sky over een man die alleen over is op de wereld.

Er zijn maar weinig lichtpuntjes te vinden in de film die Clooney regisseerde en waarin hij ook nog eens de hoofdrol speelt. In The midnight sky is hij Augustine Lofthouse, een gerenommeerde wetenschapper die in zijn eentje achterblijft in een observatorium op Antarctica terwijl de rest van de mensen daar geëvacueerd wordt omdat er een dodelijke ramp aan de hand is op aarde. Het is 2049 en we hebben onze planeet iets vreselijks aangedaan. 

Planeet K23

Lofthouse blijft omdat hij toch al stervende is aan kanker, dus evacuatie heeft niet zoveel zin. Bovendien zweeft ergens in de ruimte nog Aether, een ruimteschip dat op de terugweg is van K-23, een planeet die als vervanger zou kunnen fungeren van de aarde en die door Lofthouse zelf is ontdekt. Lofthouse maakt het zijn missie de astronauten te waarschuwen niet terug te komen naar aarde. 

Meisje in geel jurkje

Maar om ze te bereiken is de antenne van het observatorium niet sterk genoeg en zit er niets anders op dan te verkassen naar een plek met een sterkere zender. En zo gaat Lofthouse op pad, samen met een mysterieus niet-pratend meisje in een geel jurkje met grote ogen dat per ongeluk ook achter was gebleven.

Hoop

Het is in The midnight sky lastig om hoop te vinden. De aarde is verwoest, iedereen is dood, Lofthouse gaat binnenkort dood en wat moeten die astronauten? In hun eentje op die nieuwe planeet gaan zitten vereenzamen? En dat maakt de missie van Lofthouse en daarmee de hele film zinloos. 

Flashbacks

Er zijn ook nog wat flashbacks van een jonge Lofthouse die zo opgaat in zijn werk dat hij zijn vriendin verwaarloost en geen zin heeft om vader te zijn. Maar die scènes zijn zo kort dat we er als kijker niet heel veel wijzer van worden. 

Is dan alles slecht aan The midnight sky? Nee hoor. George Clooney blijft een fijne acteur, ook in aftandse, viezige kleding en met een rare baard. Het kleine meisje in het gele jurkje (Caoilinn Springall) doet het fantastisch. De beelden zijn ook mooi. Maar dat was het wel. 

Conclusie

+ Leuk dat George Clooney na lange tijd terug is.
+ De film ziet er prachtig verzorgd uit. 
- Het einde van de film is stomvervelend. 
- Waarom is deze film überhaupt gemaakt?

Score

IMDb: 5,7
Rotten tomatoes: 54% van de critics en 29% van het publiek
Guidinc: 2 van de 5 sterren 

The Midnight Sky

sciencefiction | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie