Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles wat je moet weten over The Last Kingdom: Seven Kings Must Die op Netflix

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Voor alle fans van The Last Kingdom heeft Netflix vanaf vandaag een toegift. De film Seven Kings Must Die pakt na het vijfde seizoen de draad op en laat zien hoe Uthred de Engelse koninkrijken probeert te verenigen.

De eerste vijf seizoenen van The Last Kingdom waren enorm geliefd bij veel kijkers met interesse voor de geschiedenis. De serie is gebaseerd op de boekenreeks 'The Saxon Stories' van Bernard Cornwell en ging in 2015 van start op de BBC. Bij het tweede seizoen stapte Netflix aan boord, en de laatste drie seizoenen van de serie zijn exclusief op de streamingdienst te zien. Omdat het verhaal nog niet helemaal was afgerond maakte Netflix de twee uur durende film Seven Kings Must Die als sluitstuk.

The Last Kingdom

Hoewel de gebeurtenissen in The Last Kingdom gedramatiseerd zijn, is er veel research aan te pas gekomen om alles zo authentiek en realistisch mogelijk te maken. Ze ziet in de serie dus geen orks of vliegende draken, maar een vrij getrouwe versie van de Engelse geschiedenis. De serie begint in het jaar 866, als de Britse Eilanden worden aangevallen door een invasiemacht uit Scandinavië: de Vikings. 

Uthred

Tegen een waargebeurde historische achtergrond volgt The Last Kingdom de krijger Uthred van Bebbanburg (Alexander Dreymon). Uthred verliest zijn kasteel aan zijn oom en begint een epische strijd om terug te veroveren wat hem toekomt.  Uthred is een Saks van geboorte, maar werd opgevoed door de Vikings. Hij gelooft in de Noorse goden en deelt ook de strijdlust van de Vikings. In het vijfde seizoen lukt het Uthred om met de hulp van koning Edward zijn positie terug te krijgen.

Alexander Dreymon als Uthred in Seven Kings Must Die
Alexander Dreymon als Uthred in Seven Kings Must Die

Alexander Dreymon als Uthred in Seven Kings Must Die

Seven Kings Must Die

De film Seven Kings Must Die speelt niet lang na het einde van seizoen 5. Na de dood van koning Edward is de toekomst van Engeland onzeker. Gaan de andere vorstenhuizen een greep naar de macht doen? Een profetie voorspelt dat er zeven koningen moeten sterven voordat Engeland tot één land kan worden gesmeed. De kans daarop lijkt klein, want het land is hopeloos verdeel tussen Saksen en Denen, christenen en heidenen. Als de nieuw gekroonde en fanatiek christelijke Aethelstan de troon opeist, vindt hij in Uthred een geduchte tegenstander. 

Netflix

Je ziet Seven Kings Must Die vanaf vandaag exclusief op Netflix. Ook de eerdere vijf seizoenen van The Last Kingdom kun je daar vinden.

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die

Actie | film | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie