Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

The Beatles: Get Back is het waard om een abonnement te nemen op Disney+

Films | 6 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Dankzij het toverwerk van Peter Jackson komt de beste band aller tijden weer tot leven. De beelden in de documentaire-reeks The Beatles: Get Back zijn zo mooi dat het lijkt alsof ze gisteren zijn gemaakt.

Regisseur Peter Jackson (The Lord of the Rings) liet 14 man vier jaar lang werken om de documentaire beeld voor beeld op te poetsen waardoor John, Paul, George en Ringo kraakhelder en in prachtige kleuren de liedjes voor hun album Let it be in elkaar zetten. Dat poetsen was nodig want de beelden lagen meer dan 50 jaar te verpieteren in een kluis.

Michael Lindsay-Hogg

Superfan Jackson kreeg de beschikking over in totaal 57 uur aan beeldmateriaal dat werd geschoten in januari 1969 door Michael Lindsay-Hogg die opdracht had gekregen de beelden te schieten voor een televisie-special van The Beatles. De mannen moesten alleen nog even 14 liedjes maken en dat gebeurt voor onze ogen in de driedelige documentaire The Beatles: Get Back

Let It Be

John (28), Paul (26), George (25) en Ringo (28) zitten in een kaal pakhuis en proberen de nummers voor het nieuwe album te maken. Onderwijl halen ze herinneringen op aan hun begintijd, krijgen ze soms ruzie (George stapt op een gegeven moment zelfs uit de band) en zie je klassieke nummers als Don't Let Me Down, Get Back en Let It Be voor je ogen ontstaan. 

The Beatles

Michael Lindsay-Hogg plaatste overal verborgen microfoons zodat de bandleden niet door hadden dat ze constant werden opgenomen en hij plakte de rode lichtjes op de camera af zodat ze vergaten dat de camera altijd aanstond. Van die slimmigheden plukken wij nu de vruchten. 

Paul McCartney

Met toestemming van de nog levende Beatles trouwens. Peter Jackson stuurde de gemonteerde beelden naar Paul McCartney en Ringo Starr in de verwachting dat hij veel commentaar terug zou krijgen. Er kwam niets. De overgebleven bandleden waren zeer tevreden. Paul McCartney zegt zelfs dat de documentaire van Jackson zijn kijk op The Beatles heeft veranderd. In zijn herinnering waren de oefensessies van Let it be een hel, terwijl hij nu zag hoe ongelooflijk veel plezier ze samen hadden. 

Live-optreden

Als toetje zien we ook nog het allerlaatste live-optreden van The Beatles op het dak van hun kantoor in Londen. Ze konden vijf nummers spelen voordat de politie het optreden verbood. 

The Beatles: Get Back wordt in drie delen uitgebracht op 25, 26 en 27 november op Disney+.

The Beatles: Get Back

Muziek | informatief | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie