Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Steven Spielberg maakt films voor Netflix

Films | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Het productiebedrijf van Steven Spielberg gaat films maken voor Netflix. Dat is opmerkelijk omdat de bekende regisseur in het verleden niet even positief was over streamingdiensten. 

Spielberg vindt dat films in de eerste plaats voor de bioscoop zijn en niet voor op televisie. De regisseur van zoveel prachtfilms zei in het verleden ook dat hij vindt dat films van streamingdiensten niet in aanmerking mogen komen voor een Oscar omdat het maar tv-films zijn. 

Gaat Spielberg regisseren?

Spielberg zegt dat hij positiever is geworden na een goed gesprek met Netflix. Dat zijn productiemaatschappij Amblin Partners films gaat maken voor Netflix wil trouwens niet zeggen dat Spielberg die rolprenten zelf gaat regisseren. De oorlogsfilm 1917 werd bijvoorbeeld zonder bemoeienis van Steven Spielberg gemaakt. 

Indiana Jones

Maar als de Amerikaan zich ook maar een beetje met de Netflix-films gaat bemoeien is dat al goed nieuws. Spielberg is verantwoordelijk voor een hele lijst met topfilms zoals Jurassic Parc, Jaws, E.T., de Indiana Jones-films, Saving Private Ryan en The Post