Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Robert Downey Jr. brengt ode aan zijn vader op Netflix

Films | 21 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Je kent natuurlijk Robert Downey Jr., de acteur die op iconische wijze gestalte gaf aan Iron Man. Maar ken je ook Robert Downey Sr., de vader van junior die ook carrière maakte in Hollywood?

Robert Downey Sr. werkte in de jaren zestig en zeventig aan low budget undergroundfilms als acteur, maar ook als cameraman, regisseur en producent. Vaak werkte hij samen met zijn eerste vrouw, actrice Elsie Ann Ford, en hun kinderen Allyson en Robert Jr., die hun debuut maakten op 7- en 5-jarige leeftijd. 

Sr.

In de documentaire Sr., geregisseerd door Chris Smith (Fyre: The Greatest Party That Never Happened), schetst Robert Downey Jr. een liefdevol maar tegelijkertijd oneerbiedig portret van zijn vader, die vorig jaar overleed. Junior wil zijn vader beter leren kennen en graaft in zijn verleden als filmmaker, vader en echtgenoot. Senior is tijdens de opnames al duidelijk aan het aftakelen. 

Datum en trailer

De trailer van Sr. belooft een grappige en ontroerende documentaire over een bijzondere vader-zoonrelatie. Je ziet de trailer hieronder. De hele documentaire staat al op 2 december op Netflix.