Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: sf-thriller Spiderhead op Netflix

Films | 15 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Na de hersenloze Netflix-film Interceptor van vorige week had Chris Hemsworth wat goed te maken. Dat doet hij met Spiderhead, een intelligente sf-thriller waarvoor hij zelfs zijn bril heeft opgezet.

Het verhaal

Op een afgelegen eiland runt dr. Abnesti (Chris Hemsworth) een futuristische onderzoeksinstelling waar testpersonen chemische middelen toegediend krijgen die hun stemming beïnvloeden. Terwijl de onderzoeker zijn proefkonijnen observeert, begint Jeff  (Miles Teller) vragen te stellen over de doelstellingen en ethische grenzen van Abnesti.

Conclusie

Hoe minder je weet over Spiderhead voordat je de film gaat kijken, hoe beter. Het scenario onthult op slimme wijze stukje bij beetje waarom de onderzoekers en proefpersonen op het eiland zijn, en trekt om de zoveel tijd een verrassing uit de mouw. Chris Hemsworth heeft overduidelijk veel lol met zijn rol, en die knipoog komt ook terug in enkele komische scènes. Toch vertelt Spiderhead in de kern een serieus sciencefictionverhaal dat de liefhebbers niet teleurstelt. Het einde is wel een beetje aan de tamme kant.

Chris Hemsworth als dr. Abnesti in Spiderhead

Opmerkelijk

Spiderhead werd geregisseerd door Joseph Kosinski, een naam die je misschien niet veel zal zeggen. Toch is de kans groot dat je onlangs een andere film van hem hebt gezien, want momenteel laat Kosinski de bioscoopkassa's kraken met zijn blockbuster Top Gun: Maverick. Het scenario van Spiderhead werd geschreven door Paul Wernick en Rhett Reese, een succesvol duo met hits als Deadpool en Zombieland op hun naam.

Jurnee Smollett en Miles Teller als Lizzy en Jeff in Spiderhead

Score

3½ van 5 sterren