Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Spannende Netflix-documentaire over grootste kunstschandaal aller tijden

Films | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De superrijken staan er gekleurd op dankzij de spannende en grappige documentaire Made you look: A true story about fake art. En dat is heerlijk om te zien. 

De film laat zien hoe het grootste kunstschandaal aller tijden kon gebeuren en hoe het een prestigieuze kunstgalerie de vernieling in hielp, net zoals een gerespecteerde kunstdealer.

Ann Friedman

De vrouw om wie het allemaal draait is de knappe Glafira Rosales die op een slechte dag de Knoedler galerie van Ann Friedman in New York binnenliep met een prachtig verhaal: ze had een hele reeks verloren gewaande meesterwerken ontdekt van schilders als Jackson Pollock en Mark Rothko. Deze zouden zijn van een verzamelaar op de Filipijnen.

Chinese vervalser

Freedman en andere experts waren ervan overtuigd dat het om originele werken ging, maar in werkelijkheid waren het geweldig gemaakte vervalsingen van de Chinese schilder Pei-Shen Quan die ze gewoon in zijn garage in Queens schilderde. 

80 miljoen

Freedman kocht de schilderijen voor 80 miljoen dollar door aan nietsvermoedende klanten die dachten de deal van hun leven gesloten te hebben. De klanten klaagden Ann Freedman aan die tijdens het proces alles op alles zette om te bewijzen dat zij er niks aan kon doen en dat ze zelf niets te maken had met de fraude. Maar of dat echt zo is?

Made You Look: A True Story About Fake Art

documentaire | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie