Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Spannende Nederlandse film Het Geheugenspel deze week op Netflix

Films | 1 maand geleden | Irma Tomas

In de Nederlands/Belgische film Het Geheugenspel draait alles om een oude moord. Anna Drijver speelt de hoofdrol in de film die vanaf 16 augustus op Netflix staat.

Iedereen die een beetje van misdaadboeken houdt, kent het Britse schrijversechtpaar Nicci French. Het Geheugenspel is een verfilming van The Memory Game, het eerste boek dat Nicci Gerrard en Sean French samen schreven. Anna Drijver, Maarten Heijmans, Louis Talpe en Gert Winckelmans spelen de hoofdrollen. 

Familie Deridder

De film draait om de rijke Vlaamse familie Deridder die de schrik van hun leven krijgen wanneer op hun landgoed een lijk wordt gevonden. Het gaat om het lichaam van Nathalie (Ella Van Remortel), de destijds16-jarige dochter des huizes die precies 25 jaar geleden verdween.

Anna Drijver

De Rotterdamse Eva (Anna Drijver) was destijds Nathalies beste vriendin en is nu getrouwd met diens broer. Eva vermoedt dat zijzelf meer weet van Nathalies verdwijning en moord maar dat ze alle traumatische gebeurtenissen ver in haar geheugen heeft weggestopt. Via hypnotherapie probeert ze achter de waarheid te komen. En zo worden stukje bij beetje alle puzzelstukjes aan elkaar gelegd.

The Memory Game

The Memory Game werd nog niet eerder verfilmd dus het is best bijzonder dat de primeur naar de lage landen is gegaan. Daarom is het jammer dat de rolprent in recensies nogal wat commentaar kreeg. Sommige gebeurtenissen zouden ongeloofwaardig zijn en cliché zijn en het acteerwerk houterig. Maar als je toch een abonnement hebt op Netflix, kun je Het Geheugenspel zeker en vast een kans geven. 

Het Geheugenspel staat vanaf 16 augustus op Netflix.