Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 spannendste films nu op Netflix (januari 2021)

Films | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Nagelbijten op het puntje van je stoel met een bak popcorn op schoot. Als dat ook jouw perfecte tv-avond is, check dan of je deze tien zenuwslopende Netflix-films al hebt gezien.

The outpost (2020)

Tijdens de oorlog in Afghanistan arriveert de Amerikaanse sergeant Romesha (Scott Eastwood) in kamp Kamdesh. De basis wordt gerund door kapitein Keating (Orlando Bloom) en ligt op een afgelegen en moeilijk te verdedigen plek tussen de bergen. Terwijl de aanvallen van de Taliban steeds gevaarlijker worden, stijgt de spanning in het kamp tot grote hoogte. Deze knap gemaakte no-nonsense oorlogsfilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en zou het in de bioscoop goed hebben gedaan als de coronaepidemie daar geen stokje voor had gestoken. Dankzij Netflix kun je alsnog genieten van de zinderende actiescènes.

Zet The outpost op mijn kijklijst   

Bird box (2018)

Toen deze film op Netflix verscheen, werd hij in de eerste maand wereldwijd meer dan 90 miljoen keer bekeken. Dat was te danken aan het flinke budget en de hoofdrol van superster Sandra Bullock, maar ook aan de 'Bird box challenge' die op het internet de ronde deed. Malorie Hayes (Bullock) is een overlevende van een mysterieuze wereldwijde epidemie van zelfmoorden. Wat precies de mensheid ertoe aanzet om zichzelf massaal te doden is onduidelijk, maar wie zichzelf blinddoekt lijkt relatief veilig. Naast Sandra Bullock zien we onder meer John Malkovich en Sarah Paulson (Ratched). Ook de special effects in deze thriller met horrortrekjes zijn dik in orde.

Zet Bird box op mijn kijklijst   

In the tall grass (2019)

Als Cal en zijn zus Becky onderweg naar San Diego een rustpauze houden, horen ze langs de weg een jongetje vanuit een veld met hoog gras om hulp roepen. Ze besluiten hem te zoeken, maar raken elkaar al snel kwijt. Er blijken nog meer mensen rond te dolen tussen het hoge gras. In the tall grass werd gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King en zijn zoon Joe Hill. Deze horrorthriller speelt zich grotendeels af tussen het gras, met personages die proberen uit te zoeken hoe ze kunnen ontsnappen. Wat dat betreft heeft hij veel weg van Cube, ook van regisseur Vincenzo Natali.

Zet In the tall grass op mijn kijklijst   

Escape from Pretoria (2020)

Tijdens het apartheidsregime was het Zuid-Afrikaanse gevangenissysteem geen lolletje, ook niet voor blanke gedetineerden. Eind jaren zeventig voeren Tim Jenkin en Stephen Lee (Daniel Radcliffe en Daniel Webber) gewaagde acties uit tegen het apartheidssysteem. Het komt ze op een zware gevangenisstraf te staan in de Pretoria-gevangenis. De vrienden besluiten te ontsnappen. Natuurlijk zijn ontsnappingsfilms een genre dat je altijd op het puntje van je stoel houdt, maar in dit geval is het verhaal ook nog eens waargebeurd. Met mooie vertolkingen, vooral van Daniel Radcliffe (Harry Potter), die zich voor de rol een baard aanmat.

Zet Escape from Pretoria op mijn kijklijst   

The invitation (2015)

Met een klein budget, een enkele locatie en een cast van (toen nog) onbekende spelers bereikt deze film een maximaal effect. Will (Logan Marshall-Green) gaat met zijn nieuwe vriendin naar een etentje van zijn ex Eden (Tammy Blanchard), die in een chique wijk in Hollywood woont. Hij maakt kennis met Edens nieuwe man David (weer een mooie rol van Michiel Huisman) en krijgt langzaam het gevoel dat er iets niet helemaal in de haak is. The invitation wordt voortreffelijk vertelt en bouwt de spanning geleidelijk op naar een explosieve climax. Zenuwslopend en schokkend, maar ook oogstrelend in beeld gebracht.

Zet The invitation op mijn kijklijst   

Cam (2018)

Scenarist en voormalig webcammodel Isa Mazzei wilde eigenlijk een documentaire maken over camgirls, maar bedacht toen dat een horrorthriller beter zou werken. Gelukkig maar, want Cam is inderdaad een pakkende film geworden, die rustig begint maar geleidelijk vreemder en enger wordt. Alice werkt als camgirl en is bij haar fans bekend als Lola_Lola. Ze probeert de top van de website FreeGirlsLive te bereiken, maar de rivaliteit is immens. Dan wordt haar account gekaapt door een dubbelgangster. Een film als deze staat of valt met de hoofdrolspeler, en wat dat betreft stelt Madeline Brewer (The handmaid's tale) niet teleur.

Zet Cam op mijn kijklijst   

Calibre (2018)

Marcus (Martin McCann) neemt Vaughn (Jack Lowden) mee op een weekendje naar de Schotse Hooglanden, waar hij zijn oude vriend wil leren jagen. Na een avond in de plaatselijke pub trekken ze eropuit, maar de onervaren Vaughn bakt er weinig van en al snel gaat het op een dramatische manier helemaal mis. De jagers moeten hun sporen zien te verbergen om niet zelf een prooi te worden voor de lokale bevolking. Deze Schotse thriller bleef grotendeels onopgemerkt, maar verdient een plekje in je kijklijst. Calibre heeft dan wel geen bekende sterren in de cast, maar is sfeervol, dreigend en wordt met de minuut spannender.

Zet Calibre op mijn kijklijst   

Creep (2014)

Als je geen stalen zenuwen hebt, kun je deze misschien beter overslaan. Het verhaal begint onschuldig genoeg: via een website krijgt freelance filmmaker Aaron (Patrick Brice) een klus van ene Josef (Mark Duplass), die in een hut in het bos woont. Josef vertelt dat hij een hersentumor heeft, en wil dat Aaron een videodagboek van hem maakt voor zijn ongeboren kind. Josef lijkt aardig, al is hij misschien wat excentriek. Of misschien heel erg excentriek. Of misschien een gestoorde bijlmoordenaar. Brice en Duplass spelen niet alleen de hoofdrollen, maar deden ook de regie, het scenario en de productie van deze korte maar daarom niet minder zenuwslopende film.

Zet Creep op mijn kijklijst   

Bumperkleef (2019)

Serieus? We horen je het denken. Een Nederlandse film in deze lijst van Netflix-thrillers? Jazeker, want Bumperkleef is de spannendste en heerlijkste Nederlandse film in jaren. Hans (Jeroen Spitzenberger) vertrekt met vrouw Diana (Anniek Pheifer) en twee dochters voor een bezoek aan zijn ouders. Hij maakt al direct een weinig sympathieke indruk en inderdaad ontpopt Hans zich op de snelweg als een totale verkeershufter. In deze film van Lodewijk Crijns ontmoet hij een geduchte tegenstander in een wit bestelbusje. Superspannend en boordevol actie, maar tegelijkertijd een vlijmscherpe satire.

Zet Bumperkleef op mijn kijklijst  

The perfection (2019)

Is The perfection een goede film? Daar is niet iedereen het over eens. Wel is hij onvoorspelbaar, vervreemdend, bizar en behoorlijk over the top. De getalenteerde celliste Charlotte (Allison Williams) heeft haar grote ambities nooit waar kunnen maken. Als ze weer in contact komt het haar oude muziekleraar maakt ze kennis met zijn nieuwe stercelliste Lizzie (Logan Browning). Na een wilde nacht besluiten Charlotte en Lizzie een wandeltocht te maken, maar dan krijgt Lizzie last van vreemde hallucinaties. Vanaf dat moment neemt The perfection de ene gestoorde wending na de andere – maar hij blijft spannend tot het eind.

Zet The perfection op mijn kijklijst