Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Pixar-film Soul wordt goed ontvangen op Disney+

Films | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De Pixar-studio is zijn magie nog niet verloren. De nieuwe animatiefilm Soul gooit hoge ogen bij de kijkers én de recensenten. De film is exclusief te zien op Disney+.

Je kent Pixar natuurlijk van succesfilms als Toy story, Finding Nemo en Wall-E. De studio zette in de jaren negentig computeranimatiefilms op de kaart en bedacht personages en verhalen die werden opgevreten door jong en oud. Even leek het echter alsof de studio zijn magische touch was kwijtgeraakt.

Onward

In het voorjaar van 2020 presenteerde Pixar de film Onward, een verhaal over twee elfenbroers die proberen om hun vader weer tot leven te wekken. Het werd geen hit, en niet alleen omdat de bioscopen wereldwijd op slot gingen. Sentimenteel, ongeïnspireerd en alledaags, oordeelden de critici over de film. Met een Metascore van 61 - een gemiddelde van de oordelen van prominente recensenten - werd de film maar net beter gevonden dan Pixars Cars 3...

Soul

Nog geen half jaar later knalt Pixar alweer zijn volgende film de wereld in: Soul. Mogen we daar wat meer van verwachten? Ja, volgens de eerste reacties. Met een Metascore van 83 krijgt de film het predicaat 'Must See'. Ook Rotten Tomatoes is over de film te spreken met een score van 95%: 'gegarandeerd vers'. Pixar is nog steeds in staat om voortreffelijk vermaak te bieden aan alle leeftijden, aldus de website.

Jamie Foxx

In Soul vertelt Pixar het verhaal van muziekleraar Joe Gardner (met de stem van Jamie Foxx), die op het punt staat door te breken als jazzmuzikant. Door een openliggend putdeksel loopt dat helaas anders. Joe belandt in een soort hiernamaals en moet een manier bedenken om zijn ziel en lichaam weer met elkaar te herenigen.

Disney+

Je kunt Soul streamen op Disney+. In tegenstelling tot bij Mulan hoeft je daar niet extra voor te betalen: de film is direct inbegrepen bij je abonnement. Je kunt kiezen voor de originele Engelstalige versie of Nederlandse nasynchronisatie.

Soul

animatie | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken