Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Snel kijken: Deze klassiekers verdwijnen deze maand van Netflix

Films | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Miramax
©
Foto: Miramax

Netflix staat vol met echte klassieker. Films die iedereen op z'n minst één keer gezien moet hebben. Een aantal daarvan is na 31 augustus niet meer te zien op de streamingdienst. Opschieten dus!

Saving Private Ryan (1998) 

Een van de meest ontroerende films over de Tweede Wereldoorlog ooit gemaakt van de hand van Steven Spielberg. Vooral de lange 24 minuten durende openingsscène waarin de Amerikaanse troepen op D-Day de stranden van Frankrijk bestormen snijdt rechtstreeks de ziel in. Daarna concentreert de film zich op de opdracht dei kapitein Miller (Tom Hanks) na de landing krijgt. Hij moet soldaat James Ryan (Matt Damon) redden. De legertop heeft ontdekt dat Ryans moeder al drie zonen aan het front verloren heeft en wil alles in het werk stellen om te voorkomen dat ze haar laatste zoon ook verliest.

Zet Saving Private Ryan op je kijklijst

Ghost (1990) 

Patrick Swayze wist zelfs als geest zijn vrouw Demi Moore nog te verleiden bij die ene beroemde pottenbakscène. Maar verder was Ghos vooral zielig. Sam Wheat wordt na een avondje uit met zijn vrouw Molly neergeschoten door een overvaller. Hij huurt medium Oda Mae Brown (Whoopie Goldberg) in om zijn eigen moord op te lossen.

Zet Ghost op je kijklijst

Revolutionary Road (2008)

het gouden duo Leonardo DiCaprio en Kate Winslet werd 11 jaar na Titanic herenigd in Revolutionary Road. Leo en Kate beginnen als koppel Frank en April verliefd aan de film, die zich afspeelt in de conservatieve jaren vijftig. Helaas verzanden de twee al rap in een enorme sleur. En vooral April heeft het daar moeilijk mee. Kate Winslet speelt in deze film de sterren van de hemel. 

Zet Revolutionary Road op je kijklijst

No Country for Old Men (2007)

Thriller vol zwarte humor waarin Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen op een drugdeal die volledig uit de klauwen is gelopen. Wat overblijft zijn veel lijken en een koffer met geld. Hij neemt de koffer met 2 miljoen dollar mee en krijgt prompt de meedogenloze huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) achter zich aan. Sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) probeert te voorkomen dat Llewelyn ten prooi valt aan Chigurh.

Zet No Country for Old Men op je kijklijst

The Terminal (2004)

Victor Navorski (Tom Hanks) landt op JFK in New York en hoort dan dat er een coup heeft plaatsgevonden in zijn land Krakovia en dat zijn papieren daardoor ongeldig zijn. Hij mag Amerika niet in, en kan ook niet terug naar zijn land. Er zit niets anders op dan op het vliegveld te blijven. De dagen worden weken en de weken worden jaren. De film is losjes gebaseerd het levensverhaal van de Iraanse asielzoeker Nerhan Nasserri. 

Zet The Terminal op je kijklijst

 

 

No Country for Old Men

Misdaad | film | 2007

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Saving Private Ryan

Oorlog | film | 1998

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie