Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Fun Fact Filmquote: 'Show me the money!' uit Jerry Maguire

Films | 7 maanden geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: Sony Pictures
©
Foto: Sony Pictures

‘Show met the money!’ is een gevleugelde quote van Tom Cruise uit de romantische comedy Jerry Maguire. Ja toch? Nou nee, niet helemaal. Allereerst is hij niet alleen. En daarbij: zijn tegenspeler is gewoon leuker.

Het is een van de filmquotes die je ook in het dagelijks leven kunt gebruiken en die misschien daarom wel zo populair blijft.

‘Show me the money!’ uit de film Jerry Maguire (1996) wordt vaak toegeschreven aan Tom Cruise, maar dat is niet het hele verhaal.

Tom Cruise is Jerry Maguire

Tom Cruise speelt Jerry Maguire, een desperate manager van beroemde atleten die koste wat kost zijn klanten probeert te behouden. Hij is ten einde raad en trekt alles uit de kast.

Dus als hij van een van zijn sporthelden keihard ‘Show me the money!’ moet roepen, dan doet hij dat natuurlijk. Hoe gênant het ook is. En het is Tom Cruise die de quote wereldberoemd maakt.

Lees ook
25 klassieke filmquotes: zit jouw favoriet er tussen?
 

Cuba Gooding Jr.

Het is alleen niet Jerry Maguire die begint, maar Rod Tidwell. Een arrogante maar charismatische American football-ster, gespeeld door Cuba Gooding Jr. 

Als je bekijkt wat er aan het beroemde citaat vooraf gaat, dan kan je maar een ding concluderen: Cuba Gooding Jr. is op dat moment beter én leuker. 

Oscar voor beste bijrol

Cuba Gooding jr. speelt in Jerry Maguire een fantastische rol, terecht beloond met een Oscar. Een beetje jammer dus dat veel mensen bij deze beroemde filmquote als eerste aan Tom Cruise denken.

Begrijpelijk is het alleen wel.

Cuba Gooding Jr. schreef hierna ook een aantal flops op zijn naam en werd niet de ster die hij had kunnen worden. Tom Cruise op zijn beurt was al Mr. Hollywood en is altijd een echte wereldster gebleven. 

Bekijk hieronder de energieke Oscar-speech van Cuba Gooding Jr. - die tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht.

 

Show me the money

Natuurlijk is ‘Show me the money’ het beroemdste citaat uit Jerry Maguire. Maar bijzonder: schrijver en regisseur Cameron Crowe leverde nog twee juweeltjes van filmquotes af. Namelijk het duo: 'You complete me' en 'You had me at hello'.

Mocht je even vergeten zijn dat Jerry Maguire ook een romantische comedy is waarin Tom Cruise en Renée Zellweger de hele tijd om elkaar heen draaien dan frist dit klassieke fragment je geheugen wel weer op.

 

Guidinc. Awards

De verkiezing voor Favoriete Film Quote Aller Tijden is inmiddels afgelopen, maar niet getreurd! Je kunt nog vaker stemmen, in andere categorieën. Bijvoorbeeld op de beste film of serie van het jaar. Geef je op, doe mee, en wie weet win je zelf ook iets leuks! Hier lees je alles over de Guidinc. Streaming Video Awards

Jerry Maguire

Drama | film | 1996

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie