Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Spannende jacht op Franse seriemoordenaar in Netflix-docu Les Femmes et l'Assassin

Films | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Seriemoordenaars zijn niet voorbehouden aan Amerika en Engeland, die zijn overal. Zo ook in Frankrijk waar Guy Georges in de jaren negentig huishield.

Georges martelde, verkrachtte en vermoordde zijn slachtoffers. Hij had het vooral voorzien op jonge vrouwen. Hij hield wel een mooie bijnaam over aan zijn misdrijven: Beast of Bastille. Dat was omdat hij vrouwen aanviel in de buurt van de beroemde gevangenis de Bastille. De seriemoordenaar werd, na de grootste klopjacht uit de Franse geschiedenis in 1998 gearresteerd en in 2001 veroordeeld tot levenslang. Tot op de dag van vandaag zit Georges in de gevangenis.

Jeugd

In de documentaire zal ongetwijfeld ook de treurige jeugd van Georges aan bod komen, die als kind door beide ouders in de steek werd gelaten, een andere naam kreeg, en werd geadopteerd door een gezin dat nog 11 kinderen had. Aldaar kwam vlot naar boven dat het niet helemaal jofel zat in de bovenkamer van Georges. Al op zijn veertiende viel hij een van zijn zusjes aan. 

Les Femmes et l'Assassin is gemaakt door de mensen die ook de indrukwekkende documentaire Who Killed Little Gregory?, dus met de kwaliteit zal het wel goed zitten. De docu staat op 9 september op Netflix.