Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

10 films met Sandra Bullock die je nu kunt streamen

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Deze week zie je Sandra Bullock exclusief op Netflix in haar gloednieuwe film The Unforgivable. Maar de populaire Oscarwinnares speelde in veel meer mooie films die je direct kunt streamen. We hebben de beste voor je op een rijtje gezet: kijk snel of je er eentje hebt gemist!

Gravity

Sandra Bullock kreeg een Oscarnominatie voor haar knappe hoofdrol als astronaut Ryan Stone op haar eerste missie naar het internationale ruimtestation. Als het station en de spaceshuttle worden getroffen door ruimtepuin, begint er voor haar een zenuwslopende overlevingsstrijd die de kijker anderhalf uur lang op het puntje van de stoel houdt. Gravity won onder andere de Oscars voor beste regie, camerawerk, soundtrack en special effects, maar de gewichtloze Sandra is absoluut de ster van de film.

Zet Gravity op je kijklijst.

Bird Box

Deze horrorthriller van Netflix veroorzaakte een rage op social media en brak mede daardoor het record van meest bekeken film op de streamingdienst. Sandra Bullock speelt Malorie Hayes, een moeder die zichzelf en haar kinderen probeert te redden terwijl de wereld ten onder gaat door een geheimzinnig fenomeen dat mensen tot zelfmoord drijft. Alleen wie niet kan zien - door een blinddoek bijvoorbeeld - heeft een kans om te overleven. Het verhaal is wat onzinnig, maar spannend is het wel.

Zet Bird Box op je kijklijst.

Speed

Cameraman Jan de Bont uit Eindhoven ging naar Hollywood en nam daar voor 35 miljoen dollar deze film op, die 350 miljoen in het laatje bracht en twee Oscars scoorde. Dat succes is te danken aan de strakke regie en het originele verhaalidee, maar zeker ook aan de chemie van de hoofdrolspelers: de jonge Keanu Reeves en Sandra Bullock in de rol die haar doorbraak werd. Passagier Annie Porter (Bullock) moet het stuur overnemen van een bus met een bom aan boord die zal ontploffen als de snelheid van het voertuig onder de 80 kilometer per uur komt. Halle Berry, Meryl Streep en Kim Basinger bedankten voor de rol van Annie.

Zet Speed op je kijklijst.

The Blind Side

Niet alle recensenten waren even juichend over dit filmdrama, maar wel over de hoofdrol van Sandra Bullock. Ze werd ervoor beloond met een Oscar, tot dusver de enige in haar filmloopbaan. In dit waargebeurde verhaal speelt ze Leigh Anne Tuohy, die zich ontfermt over de zeventienjarige Michael Oher, die van het ene pleeggezin naar het andere wordt gestuurd. Met de steun van zijn adoptiemoeder weet hij het tot American footballster te schoppen.

Zet The Blind Side op je kijklijst.

While You Were Sleeping

Met deze film liet Sandra Bullock zien dat zij en de romantische comedy voor elkaar zijn geschapen. Ze speelt de rol van Lucy, die een tolhokje bemant in New York en een oogje heeft op forens Peter (Peter Gallagher). Op Eerste Kerstdag redt ze Peter van een wisse dood op de spoorrails, maar de arme man belandt in een coma. In het ziekenhuis wordt Lucy aangezien voor Peters verloofde, en die rol houdt ze aan als Peters familie arriveert. Een heerlijke romcom vol misverstanden en een happy end.

Zet While You Were Sleeping op je kijklijst.

A Time to Kill

Samen met topadvocaat Jake Brigance (Matthew McConaughey) moet rechtenstudente Ellen Roark (Sandra Bullock) een man verdedigen die de verkrachters van zijn dochter heeft doodgeschoten en daarvoor de doodstraf kan krijgen. Bullock staat haar mannetje tegenover heuse acteerzwaargewichten in deze rechtbankthriller naar een boek van John Grisham. De overige rollen worden gespeeld door Samuel L. Jackson, Kevin Spacey en Donald Sutherland.

Zet A Time to Kill op je kijklijst.

All About Steve

Elke acteur maakt wel eens een uitglijder. Voor Sandra Bullock is dat deze comedy, die in 2009 de Golden Raspberry won voor flop van het jaar. Ze speelt de rol van Mary Horowitz, een sociaal onhandige en behoorlijk merkwaardige jongedame die kruiswoordraadsels verzint voor haar beroep. Als haar ouders een blind date voor haar regelen, maakt ze kennis met cameraman Steve Miller, gespeeld door Bradley Cooper. Sandra en Bradley samen in een film, dat kan niet mis gaan toch?

Zet All About Steve op je kijklijst.

The Proposal

In hetzelfde jaar speelde Sandra Bullock in nog een romcom met een begerenswaardige tegenspeler: de jonge Ryan Reynolds. In The Proposal speelt hij Andrew Paxton, de geplaagde assistent van de bazige uitgever Margaret Tate (Bullock). Als de Canadese Margaret ontdekt dat haar visum is verlopen en ze de VS moet verlaten, zet ze de arme Andrew onder enorme druk om met haar te trouwen. Om te voorkomen dat hun huwelijk een schijnhuwelijk lijkt, moet Margaret als de bliksem Andrews familie leren kennen.

Zet The Proposal op je kijklijst.

Two Weeks Notice

Sandra Bullock speelt in deze romcom de idealistische advocate Lucy Kelson, die in botsing komt met de arrogante miljardair en playboy George Wade (Hugh Grant). George is vastgoedontwikkelaar en wil het gemeenschapshuis in Lucy's oude buurt slopen. Als Lucy de sloop wil voorkomen stemt George daarmee in, op voorwaarde dat ze voor hem komt werken. Al snel drijft de egocentrische rijkaard de arme Lucy tot wanhoop, maar ontslag nemen blijkt nog niet zo makkelijk.

Zet Two Weeks Notice op je kijklijst.

Miss Congeniality

Als er één film is waarin Sandra Bullock alle ruimte krijgt om al haar charmes en talenten te tonen, dan is het deze comedy wel. FBI-agente Grace Hart doet in niets onder voor haar mannelijke collega's, die haar als een van de jongens zien. Als een terrorist de Miss United States-verkiezingen dreigt op te blazen, moet Grace undercover als een van de schoonheidskoninginnen. Dat gaat haar verrassend goed af, want met een beetje coaching weet de agente naadloos op te gaan tussen de andere kandidaten. 

Zet Miss Congeniality op je kijklijst.

Gravity

Sciencefiction | film | 2013

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Speed

Actie | film | 1994

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie