Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Stem nu op jouw favorieten!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Turbo-Review: Franse politiefilm BAC Nord op Netflix

Films | 25 dagen geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de buitenwijken van Marseille hebben drugsdealers het voor het zeggen. Een eenheid van politie bedenkt een list, met desastreuze gevolgen.

Verhaal

Drie door de wol geverfde politieagenten uit Marseille zijn de inmiddels verloren strijd met drugsdealers in de buitenwijken beu. Om ook een keer te winnen ‘vorderen’ ze drugs om daarmee een informant te betalen.

 

Conclusie

Uit Frankrijk komen met grote regelmaat gepeperde films en series, waarbij de buitenwijken (de ‘banlieue’) van de grote steden worden neergezet als oorlogszones. Wat dat betreft voegt BAC Nord (ook bekend als The Stronghold) maar weinig nieuws toe, tot het verhaal opeens een andere wending neemt. Het resultaat is een prima policier, vooral geschikt voor de liefhebber van hard, rauw en realistisch. Vrolijk word je er zeker niet van.

Opmerkelijk

Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal uit 2012, toen maar liefst 18 agenten werden gearresteerd voor afpersing en drugshandel.

Kijktip

Smaakt dit naar meer? Kijk dan ook het betere, maar net zo deprimerende Les misérables (opgelet: niet de musical!) die speelt in de banlieue van Parijs.

Score

3 van de 5 sterren

Checken of skippen?

Checken